Engelsk Christmas Cake
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Højtid: Jul Oprindelsesland : England Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør en springform i str. 24 - 26 cm. i diameter og beklæd sider bund og sider med bagepapir og pensel igen med smør.
Bland rosiner, korender og den hakkede frugt i en skål og hæld rom over. Dæk skålen til med film (spritten skulle nødigt fordampe) og lad det hele trække smag i en times tid. Pisk smør og sukker tykt og tilsæt æggene ét ad gangen. Næste æg tilsættes ikke før smør og sukker har "optaget" det første. Imellem hvert æg, tilsættes 1/3 del af melet. Dette forhindrer, at dejen "skiller". Derefter tilsættes appelsinskal- og saft. Så tilsættes det evt. resterende mel, kanel og de marinerede frugter samt mandlerne. Lidt ad gangen. Hæld dejen i den klargjorte form og glat overfladen ud. Når kagen bages, skal man undgå, at ydersiden får for megen varme, i forhold til det inderste af kagen. Dette klares lettest ved, at man pakker et par lag avispapir om springformen. Stil formen i en forvarmet ovn på 150 grader C. alm. ovn og bag den 3 - 3½ time. Hér er "strikkepindeprøven" på sin plads: Hvis der ingen dej hænger på "pinden", er kagen færdig. I modsat fald, gir du den lidt mere. Ikke noget med at skrue op for varmen. Dét går det ikke hurtigere af. Tag den derefter ud af ovnen og lad den hvile ½ times tid, inden den flyttes over på bagerist for at afkøle helt. Som ovenfor beskrevet, skal den nu "trække" i 4-5 uger i køleskabet, godt pakket ind. Så er det tid til dekoration: Find og skyl f.eks. laurbær- eller kristtjørnblade og gnid dem derefter med lidt madolie på undersiden. Smelt en god chokolade (35 grader) og pensl det på undersiden af bladene. Lad det stivne og "kræng" forsigtigt det rigtige blad af chokoladen. Disse blade bruges som pynt sammen med f.eks. rigtige kristtjørnblade og / eller klaser af f.eks. rønnebær. Er man nu helt vild med Stroh Rom er der nogle der bruger, at prikke huller i kagen med en strikkepind og derefter "dryppe" lidt ekstra rom på kagen. Smag og behag er som bekendt forskellig. Bruger du sidstnævnte tips, bør du nok lade bilen stå til næste dag. Tips: En kage, der traditionen tro, er fyldt med masser af frugt. Den skal helst bages i uge 47 eller 48, for at være perfekt til juledagene. Så har den tid til at stå og "trække" i køleskabet i en kraftig plastikpose, inden den slutteligt skal pyntes og serveres for dine julegæster. I vore travle dage, kan det være en fordel, at være lidt foran. |
|
Opskriften er vist 35614 gange,
og udskrevet 769 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (26 stemmer) |
|
Kommentarer mette - 2015-11-21 11:43:13 år 2015 og bager den igen igen hver eneste år. Det er blevet tradition til min mor. Den skal minimum ligge 4 uger inden hun starter og det er nu uge 47 Anna - 2013-03-08 00:48:54 og hvis det skal være traditionen tro, er det et must, at den serveres med engelsk custard :) ellers er det slet ikke christmaspudding Per - 2011-11-25 16:58:32 Er det bare mig? eller er der noget med at den skal dryppes en gang i ugen, og vendes? pia - 2007-12-01 10:45:45 den hvide glasur laves rigtig af florsukke og æggehvider- det kaldes icing Jette - 2007-10-21 14:19:45 Ps jeg glemte at fortælle at man også kan bruge cognag eller whisky i stedet for rom. God jul 2007 til dem der finder denne kage og læser kommentarerne Jette - 2007-10-21 14:08:36 herligt at jeg fandt opskriften igen. Den opskrift som jeg har forlist havde en tilføjelse - en uge inden man skal begynde at servere den beklædes den med 1/2 kg marcipan den fordeles over hele overfladen og oven på denne beklædes den igen med hvid glasur lavet af flormelis og vand . Det gør den selvfølgelig meget sød og til noget af en kalorie bombe, men den er så drøj at man kun spiser et lille stykke afgangen. Og husk det er ikke det du spiser i julen du bliver tyk af men det du spiser mellem nytår og jul. Tak for opskriften annabel - 2005-01-01 01:01:01 kanon god- god til juledagene birte - 2005-01-01 01:01:01 en 2tal god og super lækker kage ulla - 2005-01-01 01:01:01 den er måske lang men det er verdens bedste kage og den skal prøves pernille og camilla - 2005-01-01 01:01:01 det er den bedste kage i hele verden |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne