Creme bruleé 02
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Oprindelsesland : Frankrig Indsendt af : jkj Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt ovnen på 150 grader C. alm. ovn.
Varm fløde og en vanillestang op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad det trække ca. 10 min. under låg. Fjern vanillestangen. Pisk æggeblommerne luftige med halvdelen af sukkeret og rør den varme vanillefløde i. Si cremen over i 6 portionsforme. Bag cremen i et varmt vandbad der når halvt op på formene ca. 60 minutter til cremen er stivnet. Lad cremen blive kold i køleskabet. Appelsinsirup: Kog appelsinjuicen ind til det halve med rørsukker. Si siruppen gennem en fin sigte og tilsæt rosinerne. Sæt siruppen til afkøling. Karamelisering: Drys sukkeret over cremen. Sæt cremen under ovnens grill 2-3 min. Eller brug en bunsenbrænder. |
|
Opskriften er vist 120441 gange,
og udskrevet 3956 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (295 stemmer) |
|
Kommentarer Frank - 2013-01-02 12:52:38 Tak for opskriften. - Syntes dog den er en smule blød (blød som alm. kagecreme) så min kommer ikke ud af formen. halvdelen af sukkeret kommer jeg i sammen med fløden så det bliver helt opløst. bem. Det er rigeligt med en halv flækket vaniliestang. Anna - 2013-01-01 16:39:30 Undskyld, men jeg forstår ikke, hvorfor der i opskriften står at æggeblommerne skal piskes med halvdelen af sukkeret - men hvornår skal den anden halvdel i?? det står der ikke noget om :) And - 2012-12-31 00:40:22 Den bedste opskrift jeg har fundet so far. Albrechtsen - 2012-12-18 13:30:26 Har lige smidt en omgang i ovnen. Håber de bliver gode :) Skal det være ekstremt flydende når det hældes i formene? kasper - 2011-02-22 20:19:55 det smager rigtigt godt, elsker god ret carolines køkken - 2010-04-18 13:31:59 i steden for at sætte ovnen på 150 gr. kan man istedet koge noget vand helle vandet ned i en balge og lække formerne i den kærlig hilsen carolines køkken HH - 2010-04-01 09:52:16 Super opskrift, men et godt råd er at hælde kogende vand i vandbadet istedet for. Dermed skal creme bruleen kun have ca 30-35 minutter i ovnen, og så undgår man at brune overfladen. Man skal ikke sætte dem direkte i køleskabet, lad dem stå på køkkenbordet indtil de er næsten stuetemperatur, sæt dem så i køleskabet, så undgår man at de "kondenserer". I køleskabet i ca 2 timer inden servering. Et sidste tip: der må ikke være luftbobler i formene, den letteste måde at fjerne dem på er at køre gasbrænderen hen over den rå masse, og 1,2,3 vupti så er boblerne væk :-) anonym - 2010-03-02 12:25:41 er den til at vende ude af formen eller går det ikke?? jkj - 2009-11-21 14:58:17 Det er dejligt at se så mange finder denne opskrift brugbar, samt at man er kreativ og supplere med brugbare alternativer. JOC - 2009-10-09 23:54:28 Til Erik: Du kan ikke bruge mikrobølger til at tilberede crème brûlée. Grunden til man sætter dem i vandbad er for at regulere temperaturen så cremen holder sig på ca. 100 gr. i ovnen (vands kogepunkt). Hvis du sætter den i mikrobølgeovnen vil mikrobølgerne få molekylerne i crème brûlée'en til at bevæge sig uafhængigt af omgivelserne og dermed skabe varme og du kan derfor ikke med fordel bruge vandbad. Hvis du alligevel sætter dem i vandbad samtidigt, vil vandet bare hurtigt begynde at spilkoge så det skvulper ud overalt i den mikroovn. (prøv bare med en kop vand og se) I øvrigt kan man af og til købe en pakke til ca. 50-70 kr. i bl.a. netto der indeholder en "crème brûlée brænder" og 4 ramekinere (portionsforme i hvid keramik) til dem der er interesserede. Erik - 2009-03-14 12:01:07 Kan man mon også sætte crème brulée i vandbad i en mikroovn? anonym - 2008-10-31 18:52:09 pas på med folie, sæt folie over hver enkelt og ikke hele vandbadet, eller kan vand dryppe ned i cremen og så er det vigtigt at når man bænder sine creme bruleè af at det gøres med rørsukker og helst en bundselsbrænder, uden at gøre den sort. Charlotte - 2008-05-02 22:42:54 Prøv at putte lidt hindbær i bunden af ramakinen. Det er meget frisk og lækker hvis man synes at creme brulée er for sød eller "vammel" Pi - 2008-03-22 00:46:16 Jeg er itvivl om hvornår man kommer siruppen på? Før eller bagefter man har brændt sukkeret af? Lise - 2007-05-29 17:57:46 Lavede dette til min 50 års fødelselsdag - alle spiste op. VIrkelig lækker (ikke til hverdag). Fik 45 min. , folie over og så 15 minutter mere i ovnen. Lækre. Kan varmt anbefale. Lise - 2007-05-29 17:57:15 Glemte at sige - serverede med marinerede jordbær. Udenlandske jordbær kan være harde og uden smag. Prøve at koge en sukkerlage med appelsinjuice - koges ind. Smages til med appelsinlikør. Jordbærene kommes i den varme vædske - gerne flere timer inden spisningen - vendes forsigt engang imellem. Lise - 2007-05-29 17:54:22 Lavede dette til min 50 års fødelselsdag - alle spiste op. VIrkelig lækker (ikke til hverdag). Fik 45 min. , folie over og så 15 minutter mere i ovnen. Lækre. Kan varmt anbefale. Vivi - 2007-03-28 16:02:37 Tak for denne dejlige opskrift Per - 2007-02-27 19:09:37 Viste ikke om de ville hæve, så derfor er formene ikke fyldt helt op til kanten, men det vil jeg gøre næste gang. Her skulle de have en god time i ovnen, og de blev lidt for mørke, læg et stykke staniol over. K&K - 2005-01-01 01:01:01 Pragtfuldt! Retten kan gøres billigere ved at anvende lidt vanillesukker i stedet for vanillestang, og appelsinerne kan udskiftes med appelsin- eller anden frugtjuice. Uhm!!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne