Ballumer knepkager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : |
|
|
Fløde, smør og fedt varmes. Hældes over mel og sukker, røres godt, afkøles lidt. Rulles tyndt ud i en stor flade. Skæres i aflange firkanter ca. 6x10 cm. Pensles med æg og bages ca. 10 min. ved 200 gr.
Når kagerne er bagt smøres de med varm sirup, mens de endnu er varme. |
|
Opskriften er vist 49092 gange,
og udskrevet 651 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (40 stemmer) |
|
Kommentarer F. Jordt - 2022-06-17 16:13:10 Kneb på sønderjysk betyder brik (en lille firkant). Hugget sukker heder knebbet sukker. Man hører om mange teorier om hvorfor disse kager har deres navn fra. En dreng på sønderjysk hedder: Knejt. I Nordtyskland og på frisisk hedder en knægt Bube eller Junge. En rigtig Ballummer Knebkage skal væree meget tynde, næsten som alterbrød. Sonja Christiansen - 2021-12-19 12:17:22 Var der noget med, at man lagde dem sammen to og to med sirup? Jenny Schnoor Traberg - 2020-01-27 13:30:55 I min familie på min fars side som kommer fra Ballum har vi altid bagt Ballummer Knepkager og det er først som voksen og uden for det sønderjyske at jeg har undret mig over navnet. Min vi havde i min barndom i Visby en købmand der kaldte hugget sukker for kneppet sukker så derfor har jeg altid troet at det var noget med et knæk og det har jeg så siden læst i Sønderjysk mad af Sven-Erik Ravn at det den kneppende lud det giver når kagerne knækkes. Nina - 2017-07-03 15:21:55 Kan dejen fryses ned? Elisa - 2013-09-25 18:19:39 Knep betyder dreng på nordtysk så det er en drengekage :-) kløjs i kaffen - 2011-03-12 15:58:47 undskyld, hvad hedder de?? lol Jens Bejer Clausen - 2010-12-09 15:45:20 De bliver endnu bedre med: 650 g hvedemel 600 g bygmel Bemærkning til Mathilde ang. navnet: Du er på det rette spor (måske uden at vide det). Kagerne spises bedst sammenlagt for at siruppen på overfladen ikke hænger i tænderne. Navnet kommer fra den lyd det giver når de knebbes sammen. Fra gammel tid hedder de derfor ikke knepkager, men knebkager. Pips - 2009-01-31 21:06:38 Desværre tror jeg, at "knep" bare betyder, at de er sprøde :-/ Har læst i kogebog, at afdøde Dronning Ingrid fik serveret knepkager i Sønderjylland - hun måtte lige have en forklaring på navnet "LOL" Mathilde - 2008-11-30 23:19:00 hvorfor i al verden hedder de "knepkager"? Jeg får lyst til at lave dem kun fordi de hedder det, for at finde ud af om de smager bedre end det lyder :P Sanne - 2007-11-24 17:59:12 hvis man følger den helt gamle opskrift, så skal fløden være let sur. og de bliver rigrig spøde hvis man former dem den ene dag, og bager dem dagen derpå. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne