Juleroulade

Juleroulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Roulader

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4 æg
125 g.sukker
100 g.hvedemel
3 spsk.kakao
3 spsk.kartoffelmel
1 tsk.bagepulver
75 g.sukker
0.75 dl.vand
2 spsk.Grand marnier
250 g.chokolade
150 g.smør
4 æggeblommer
4 æggehvider
75 g.flormelis
 
Opskrift:
Pisk æggene meget luftige med sukkeret - 5 min. med elpisker. Sigt alle de tørre ingredienser sammen og vend dem i æggemassen. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag kagen øverst i ovnen ved 220° i 8-10 min. Vend den straks ud på et sukkerdrysset papir og læg et fugtigt viskestykker over kagen. Kog en lage af sukker og vnd. Tilsæt spiritus og lad afkøle.

Smelt chokoladen over vandbad og rør smørret i. Tag chokoladen fra varmen og pisk æggeblommerne i en ad gangen. pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk til det bliver en stiv marengs. Vend marengsen i den afkølede chokoladecreme.

Træk bagepapiret af den afkølede kage og dryp sukkerlagen over. Fordel to tredjedele af cremen over hele kagen og rul den forsigtigt sammen til en roulade. Stil kagen og resten af cremen i køleskab i mindst 30 min. Overtræk kagen med resten af cremen. Opbevares koldt.





karakterer:
Opskriften er vist 25117 gange,
og udskrevet 346 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-11-20 17:19:03
Rigtig lækker men ikke lige min stil

  -   2008-12-27 14:17:00
Den har med jul at gøre fordi det er en 'Bûche de Noël'; altså en juleroulade. Englænderne kalder den en 'Yule Log'.

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg kan ikke se hvad denne kage har med jul af gøre, den passer til en hver lejlighed

  -   2005-01-01 01:01:01
hvis man er rigtig lækkersulten efter chokolade så er denne roulade perfekt