Juleroulade
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Højtid: Jul Indsendt : |
|
|
Pisk æggene meget luftige med sukkeret - 5 min. med elpisker. Sigt alle de tørre ingredienser sammen og vend dem i æggemassen. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag kagen øverst i ovnen ved 220° i 8-10 min. Vend den straks ud på et sukkerdrysset papir og læg et fugtigt viskestykker over kagen.
Kog en lage af sukker og vnd. Tilsæt spiritus og lad afkøle.
Smelt chokoladen over vandbad og rør smørret i. Tag chokoladen fra varmen og pisk æggeblommerne i en ad gangen. pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk til det bliver en stiv marengs. Vend marengsen i den afkølede chokoladecreme. Træk bagepapiret af den afkølede kage og dryp sukkerlagen over. Fordel to tredjedele af cremen over hele kagen og rul den forsigtigt sammen til en roulade. Stil kagen og resten af cremen i køleskab i mindst 30 min. Overtræk kagen med resten af cremen. Opbevares koldt. |
|
Opskriften er vist 25117 gange,
og udskrevet 346 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (20 stemmer) |
|
Kommentarer bgoh - 2009-11-20 17:19:03 Rigtig lækker men ikke lige min stil Lone i Beirut - 2008-12-27 14:17:00 Den har med jul at gøre fordi det er en 'Bûche de Noël'; altså en juleroulade. Englænderne kalder den en 'Yule Log'. anonym - 2005-01-01 01:01:01 jeg kan ikke se hvad denne kage har med jul af gøre, den passer til en hver lejlighed anonym - 2005-01-01 01:01:01 hvis man er rigtig lækkersulten efter chokolade så er denne roulade perfekt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne