Luciaboller

Luciaboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidLucia

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.margarine
3 dl.lunkent mælk
25 g.gær
0.5 g.gurkemeje
0.5 tsk.salt
0.75 dl.sukker
0.5 dl.smuttede hakkede mandler
0.5 dl.rosiner
1 æg
600 g.hvedemel
 
 Pensling:
 æg
 
 Pynt:
 rosiner
 
Opskrift:
Smelt margarine, tilsæt mælk. Når blandingen er fingervarm hældes den i en skål.

Rør gæren ud i mælkeblandingen.

Tilsæt gurkemeje, salt og sukker og rør.

Tilsæt hakkede mandler, rosiner og ægget og rør.

Rør melet i lidt ad gangen indtil dejen er smidig og slipper hænderne.

Del dejen i 14 stykker og form stykkerne til kringler, kranse, s ér og andre figurer. Sæt dem på en plade med bagepapir.

Hvis der er tid hæver dejen i 20 min. på pladen.

Bag brødene i 15 min. ved 225*.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Luciaboller

karakterer:
Opskriften er vist 26523 gange,
og udskrevet 817 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-23 14:17:50
hej alla ! Nu kommer jeg från sverige och där bakar vi lusse bullar bara med saffran och russin inga mandlar och gurkmeja det är tradition i sverige til lucia firande i mitten av dec samt till advent.mycket nöje mvh petra

  -   2008-11-11 15:32:12
hvis man vil have med safran så kig i den anden opskrift med luciaboller :)

  -   2007-11-28 18:23:54
syntes altså at den er bedre ed gurkemeje!!

  -   2005-01-01 01:01:01
i rigtige luciaboller er der safran i og ikke gurkemeje

  -   2005-01-01 01:01:01
de bliver altså meget bedre med safran i stedet for gurkemeje.

  -   2005-01-01 01:01:01
Ja, nu har jeg fundet ud af det. Nam nam, det er næsten bedre end choklademousse

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg elsker jo Luciaboller og jeg synes de er rigtig gode. Men hvor mange bliver der ?