Røget and sizhuan-stil
Hovedingrediens : And - And hel Oprindelsesland : Kina Indsendt : Red : |
|
|
Gnid anden grundigt med salt udenpå og indeni. Lad den stå et køligt sted i Ca. 10 timer eller natten over.
Skyl anden grundigt med varmt vand. Tør den. Anden er nu klar til at blive røget. Beklæd en stor wok med kraftigt folie og strø mel, sukker og theblade i bunden. Anbring en metalfod eller et bambusstativ ovenpå. Læg anden herpå med brystsiden opad og pas på, at der er luft imellem anden og de rygende ingredienser, så røgen frit kan cirkulere. Læg låget over, så det slutter tæt. Lad varmen være kraftig, til der begynder at sive røg ud, justere således at der fortsat udvikles meget røg. Ryg anden i 15 minutter, vend den med brystsiden nedad og ryg den 15 minutter til. Tag den fra varmen. Når den er så afkølet, at man kan røre ved den, anbringes den på et ildfast fad med brystsiden opad. Kom det halve af ingefær, forårsløg, stjerneanis, peberkorn og vin indeni, anbring resten på brystet. Damp anden i dampgryde eller i en anden wok i 1-1¼ time. Anbring den på en rist til afkøling. Fjern og kasser alle krydderierne. Tør den med køkkenrulle. Fyld en wok eller frituregryde halvt op med olie. Opvarm det til 190 grader eller til en tør franskbrødsterning bruner på 50 sekunder. Sænk forsigtigt anden ned i olien med brystsiden nedad og steg den i 3-4 minutter til den er brun. Vend anden med en træske i den ene hånd og en anden indeni anden, og steg den anden side, til den er brun. Man kan også øse hed olie over skindet. Læg den på et skærebræt. Smør brystet med sesamolie. Anden kan trancheres enten på kinesisk vis eller på Deres egen måde. Server den varm. |
|
Opskriften er vist 11390 gange,
og udskrevet 164 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne