Berlinere

Berlinere, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.hvedemel
25 g.sukker
0.5 tsk.kardemomme
50 g.smør eller margarine
1 æg
25 g.gær
1 dl.mælk
 
 Pynt:
 sukker
 
 Fyld:
1.5 dl.marmelade eller frugtmos
 
 Til kogning:
 1 l. olie eller ½ l. palmin eller svinefedt
 
Opskrift:
Bland mel, sukker og kardemomme. Smulder fedtstoffet heri. Tilsæt det sammenpisket æg. Rør gæren ud i det let lunede mælk og ælt den i dejen. Rul dejen ud til en plade på ca. 1 cm. tykkelse og udstik runde "kager" med en form eller et glas.

Fordel lidt marmelade over halvdelen af dejcirklerne og fold den anden halvdel herover. Klem kanterne godt sammen. Lad dem stå og efterhæver med et klæde over ca. 20 min.

Varm fedtstoffet i en gryde. 180 grader C. Kog de hævede boller ca. 5 min. pr. hold. Tag bollerne op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Tril dem i sukker.





karakterer:
Opskriften er vist 24847 gange,
og udskrevet 802 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-12 13:05:03
man kan godt lave det med vand

  -   2005-01-01 01:01:01
det er bare en total super opskrift og de smager bare for godt