Berlinerboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Opløs gæren i den lunede mælk, pisk æggene sammen og rør dem herover i. Kom salt, sukker, revet citronskal og rom i og bland det med det sigtede mel til en ensartet dej. Stil den til hævning et lunt sted ca. 20 minutter.
Arbejd dejen sammen igen og rul den ud på et let melet bord til en ca 1½ - 2 cm tyk plade. Stik dejen ud i cirkler med et glas. Anbring en teskefuld marmelade på halvdelen af dejcirklerne og læg de resterende over. Sørg for at dejen dækker marmeladen helt. Stil bollerne til hævning i ca 20 mintter igen.
Varm frituren op i en tykbundet gryde, når den syder om en tændstik er den tilpas.
Friter berlinerne gyldenbrune i det hede fedtstof på begge halvkugler - kun et par stykker ad gangen.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og rul dem i sukker.
|
|
Opskriften er vist 24339 gange,
og udskrevet 381 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (11 stemmer) |
|
Kommentarer venke - 2008-03-21 14:42:10 super opskrift!'Lige hvad jeg ledet efter. :0) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne