Bornholmske saltstegte sild
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Saltsilden udvandes i rigeligt vand i ca 24 timer. Efter 12 timer bør vandet skiftes, smag på silden er den meget salt skal den udvandes mere (silden skal smage let salt, ved stegning bliver saltsmagen stærkere). Når silden er tilstrækkeligt udvandet vendes den i rugmel og steges gyldenbrun på en varm pande i ole eller smør.
Bløde løg: Løgene skæres i skiver og steges brune. Til sidst kan der tilsættes lidt vand for at gøre løgene bløde. Tip: Der kan tilsættes lidt kulør for at brune løgene. Servering: Den saltstegte sild vil passe godt på et frokostbord. På et smurt stykke rugbrød lægges den varme og sprøde sild, derpå de bløde løg, sennep og rødbeder. |
|
Opskriften er vist 64101 gange,
og udskrevet 1288 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (73 stemmer) |
|
Kommentarer Kurt - 2019-12-13 10:42:35 24 timer er alt for længe. De bliver helt ferske hvis man vander dem i så lang tid. Jeg plejer at give dem tre timer, skifte vand og så tre timer mere. Så smager de helt rigtigt. Hans - 2019-02-16 13:48:11 Jeg så i kokken og kogekonen fra Bornholm at kogekonen stegte sine sild i fedt det syntes jeg lyder rigtigt lækkert det vil jeg da prøve Søren - 2018-01-08 16:05:41 'Den helt rigtige sennep får man, hvis man vælger Lehnsgårds klassiske sennep, der er sød og dejlig. Jørgen - 2015-12-21 12:10:07 Senneppen er meget vigtig, som en nævnt skal taffelsenneppen røres godt med farin, og så det vigtigste en skvæt snaps, så er den bare ok anonym - 2012-12-10 21:39:15 Man må aldrig komme løg på før sennep......ALDRIG! Lone - 2012-11-23 15:47:41 Til den saltstegte sild med alt det gode tilbehør og bornholmsk øl, hører også en honnusyp til. Preben - 2011-12-17 11:26:10 Til Herdis: Nej - sildene skal være modnede i saltlagen. Dvs. min. 1 måned il saltlage. Nymodens sild i f.eks. marinerede sild er lynmodnede i saltsyrebad og brintoverilte og hvad ved jeg. Og smagen bliver derfor som "kemiske Ali" i langt de fleste fabriksprodukter. Spis det aldrig! søren - 2011-07-20 14:33:26 Den bedste føde i verden : ) Prøv at folde sildene på tværs i stedet for på langs. Rygfinnen kan klippes af før stegning og sildene åbner sig ikke under stegning. herdis - 2010-03-23 16:49:25 Så man kan lave den saltlage Britta har skrevet, og lægge sildene i den i et døgns tid og derefter i rent vand i et døgn inden man steger dem? Michael Bech - 2008-12-26 11:01:07 sild købes hos fiskehandleren. de salte sild kan købes hos fiskehandlen, i spand vor de ligger i saltlage som filer så klar til brug efter udvandning og rygfinne er klipet a, udvandes a to hold vand, med ca 4-6 timers mellemrum, silden er lige så salt som vandet smager. så dyp fingeren i vandet og smag og silden er som du kan lide den. steges som skrevet i opskriften, og ja de smager som en drøm, det giver jeg de andre ret i , men skal bide når man spiser dem, eller er de ikke salte nok, det er jo salt sild, Britta - 2007-11-01 19:42:13 Saltlage til 1-2 pk. frosne sildefileter: 1 l vand, 200 g salt, 25 g sukker, 2-3 laurbærblade, 20-30 g mørk farin, 3-5 kryddernelliker, evt. lidt allehånde. Kog vandet og bland ingredienserne i. Når saltlagen er afkølet, lægges silden (eller sildefileter) i. Sildene udvandes ca. 1 døgn i saltlagen. Lis - 2007-07-11 09:38:44 Hvordan skal sildene saltes anonym - 2007-04-07 18:20:22 Husk sennep (helst Bornholmer). anonym - 2005-01-01 01:01:01 Og sennepen tilsat brun farin. Himmelsk anonym - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har fået dem hvor løgene var tilsat eddike susanne - 2005-01-01 01:01:01 de smager også rigtig godt, man griller dem Flemming - 2005-01-01 01:01:01 Nogle bryder sig ikke som saltsstegte sild - men de fleste gør. Og de, der kan lide dem er fortabt. Dette er en rigtig dejlig spise, der emmer af Bornholm. Spis den med en Bornholmer øl (fra Svaneke bryggeriet), så er man i himmerrige. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne