Den kongelige Kaffekage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Sverige Indsendt : Red : |
|
|
I en tykbundet gryde kommes kaffen, sukker (hvis der evt. anvendes farin, bliver kagen lidt mere krydret.)kanel, nelliker, vanillesukker og smør (margarine kan også anvendes).
Dette bringes i kog, rør af og til, og denne kaffemasse koger for kraftig varme uden låg i ca. 3 min.
Gryden tages af varmen og afsvales fuldstændig inden mel og natron røres i.
Dejen bages herefter i en smurt, raspstrøet form (springform, som gør det lettere at få kagen ud af formen)
Bages ved 175 grader i ca 40 min. Afsvales lidt i formen inden den vendes ud.
Tips: Holder sig frisk i mange dage, hvis ikke den bliver spist med det samme. |
|
Opskriften er vist 28509 gange,
og udskrevet 458 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Torben - 2018-08-22 21:42:18 Kan man erstatte rosinerne med noget andet? Vi lavede den derhjemme som barn men mindes ikke der var rosiner i. anonym - 2017-12-10 11:54:01 Der er ingen sukker i denne kage .....det mangler der Annette - 2013-06-12 14:35:37 Hvornår skal rosinerne i? Margit - 2011-05-05 13:45:57 Der skal - ganske rigtigt - 300 gr. sukker eller farin i denne kage. Jeg tror, at opskriften er ret gammel. Min søn kom hjem fra skole engang i 1979, med opskrift og en smagsprøve, hvor eleverfne havde bagt den. Den hedder her i huset min søns navn og så Jom Jom. (Eksemp.Hans-Jom Jom) anonym - 2008-12-10 19:02:15 er det 300 g Birthe - 2008-09-17 15:23:57 Hvorfor bliver der ikke rettet i opskriften med hvor meget sukker der skal i ? Betina - 2007-04-02 12:51:30 Under ingredienser står der ikke ..sukker..men du skriver kom kaffe og sukker i en gryde osv.. shit nu kan jeg se en anden også har spurgt min er i ovnen nu med ca 3-4 spsk sukker kkr - 2005-01-01 01:01:01 der skal 300 g sukker i Liller - 2005-01-01 01:01:01 Hvor meget sukker skal der i? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne