Tyrkisk pizza

Tyrkisk pizza, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :
Tyrkisk pizza, billede 4 Tyrkisk pizza, billede 1 Tyrkisk pizza, billede 2 Tyrkisk pizza, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
3.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
20 gram Gær, frisk
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
300 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Grøn chilipeber
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Paprika, edelsuss
   
Opskrift:
Lun vandet og rør gæren ud i. Tilsæt salt og noget af melet. Ælt så meget mel i som den behøver. Lad dejen hæve i en skål, mens du tilbereder fyldet.

Hak løget, chilierne og persillen fint. Rør farsen med alle ingredienserne.

Rul dejen ud og smør det rå fyld over.

Bages i ca. 35 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Læg mærke til at der ikke er ost på, og hvis du udelader olien, kan den blive helt fedtfattig. Kan sagtens fryses ned.

Pizzaen skæres i kvadrater af 8x8cm. Server med ”løgsalat” til.





karakterer:
Opskriften er vist 93704 gange,
og udskrevet 1365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (412 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14855 (3537 kcal)
KJ pr. Pers. 2475 (589 kcal)
Vægt ialt 2132 gram
Vægt pr. Pers. 355 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 696 KJ (165 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 20.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-01-03 11:47:06
Det har slet ikke noget med etliekmek at gøre for det første skal dejen være tynd for det anden skal der ikke æg i fyldet.

  -   2013-07-08 12:47:39
Hust at en rigtig etli etmek har en meget tynd bund :)

  -   2010-10-02 07:50:00
Jeg beklager, men denne ret var bestemt ikke en succes. Måske kan den reddes med adskillige krydderier i farsen, men jeg tvivler. Det er stadig en portion kønsløs kødfars på kedeliogt brød.

  -   2010-02-04 14:54:10
Denne pizza smager vildt godt, men hvis man vil ha den med ost, skal det ikke være revet ost, men feta ost i stykker, som man evt. kunne putte på i de sidste minutter af tiden i ovnen :)Og så er det en Mevlana ;) Tænk at en marokkaner har styr på det, hehe.. Det viser bare hvor godt den smager, når man laver den korrekt ;)

  -   2009-09-14 07:09:05
Heej! Der skal ikke ost på dem..Jeg ved det nok bedst når jeg er tyrker og det miin livret

  -   2009-03-02 13:58:09
Det er bare en luxus pizza som bare smager kanon godt :) Den skal prøves :D

  -   2008-09-17 23:45:56
Det er ikk pizza. Den hedder ETLIEKMEK oversat brød med kød...

  -   2007-04-13 16:08:16
det er jo ikke en normal pizza, og det er derfor der ikke skal være ost på.

  -   2007-02-12 15:33:49
Uden ost, og den smager bare godt!

  -   2007-02-03 17:04:04
Der skal da ost på en pizza!

  -   2005-01-01 01:01:01
den er bare lækker, rigtig sprød

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv denne opskrift den er virkelig god tro mig