Italiensk brød 02
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Italien Indsendt : |
|
|
Smuldr gær i en skål, tilsæt salt og lad det opløse gæren (det virker !) Tilsæt vandet, olivenolie, sukker og, lidt efter lidt, pastamelet. Gem en håndfuld som brødet skal drysses med til sidst. Derefter kommes pizzamelet i. Ælt dejen 10-15 minutter til den er smidig. Grundige her er meget vigtigt for et vellykket resultat.
Stil derpå dejen til hævning med et vådt viskestykke over i 5-10 timer (jo længere des bedre). Når den er klar slås dejen ned og formes derpå til et aflangt brød. Lad det efterhæve en times tid. Rids så brødet på langs med et barberblad og tryk det let sammen igen. Pensel med vand, og drys lidt pastamel over brødet.
Kom det i en kold ovn, og sæt temperaturen til 225 gr. Bag brødet i 35 minutter. Sluk ovnen og giv det 10 minutters eftervarme i ovnen. Eller kom brødet i en opvarmet ovn ved 225 gr. og bag det i 35 minutter (det tager mere strøm ! og er ikke bedre) Når brødet er klart, lyder det hult, når man banker på det. Sæt det på en rist og lad det køle af.
|
|
Opskriften er vist 15506 gange,
og udskrevet 292 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Super nem brød at lave... - 2011-08-03 14:31:41 og så smager det herlig og brødet hæver altså - uden at ødelægge væreken smag eller formen - har brugt denne teknik med gær og salt utrolig mange gange også til andre brød - Det virker bare Dansker i Italien - 2005-01-01 01:01:01 Dette bröd severe jeg ofte for min svigerfamilie og venner og de er fuldständig vilde med det. Bageren mener at metoden med saltet ödelägger gären men det virker altsaa hvergang Bageren - 2005-01-01 01:01:01 Du ødelægger gæren. Det er vandet i gærcellerne man trækker ud med salten....dumt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne