Italiensk brød 02

Italiensk brød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :     

Ingredienser:
40 g.gær
2 tsk.salt
5 dl.vand
1 spsk.olivenolie
1 tsk.sukker
450 g.pastamel
500 g.pizzamel
 
Opskrift:
Smuldr gær i en skål, tilsæt salt og lad det opløse gæren (det virker !) Tilsæt vandet, olivenolie, sukker og, lidt efter lidt, pastamelet. Gem en håndfuld som brødet skal drysses med til sidst. Derefter kommes pizzamelet i. Ælt dejen 10-15 minutter til den er smidig. Grundige her er meget vigtigt for et vellykket resultat. Stil derpå dejen til hævning med et vådt viskestykke over i 5-10 timer (jo længere des bedre). Når den er klar slås dejen ned og formes derpå til et aflangt brød. Lad det efterhæve en times tid. Rids så brødet på langs med et barberblad og tryk det let sammen igen. Pensel med vand, og drys lidt pastamel over brødet. Kom det i en kold ovn, og sæt temperaturen til 225 gr. Bag brødet i 35 minutter. Sluk ovnen og giv det 10 minutters eftervarme i ovnen. Eller kom brødet i en opvarmet ovn ved 225 gr. og bag det i 35 minutter (det tager mere strøm ! og er ikke bedre) Når brødet er klart, lyder det hult, når man banker på det. Sæt det på en rist og lad det køle af.





karakterer:
Opskriften er vist 15506 gange,
og udskrevet 292 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-03 14:31:41
og så smager det herlig og brødet hæver altså - uden at ødelægge væreken smag eller formen - har brugt denne teknik med gær og salt utrolig mange gange også til andre brød - Det virker bare

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette bröd severe jeg ofte for min svigerfamilie og venner og de er fuldständig vilde med det. Bageren mener at metoden med saltet ödelägger gären men det virker altsaa hvergang

  -   2005-01-01 01:01:01
Du ødelægger gæren. Det er vandet i gærcellerne man trækker ud med salten....dumt