Oksekød i østerssauce

Oksekød i østerssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
450 g.oksekød, culotte, filet eller inderlår
225 g.grønne asparges
5-6 spsk.jordnødde- eller majsolie
3-4 fedhvidløg, pillet og hakket fint
0.5 cm.frisk ingefærrod, skrællet og hakket fint
3-4 forårsløg, skåret i stykker à 2.5 cm, hvide dele og grønne dele for sig
1 spsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
 sesamolie efter behag (kan udelades)
 
 Marinaden:
0.25 tsk.salt
0.25 tsk.sukker
2 tsk.tyk sojasauce
 peber, 6 omgange på kværnen
2 tsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
1 tsk.kartoffelmel
1-2 spsk.vand
2 tsk.jordnødde- eller majsolie
 
 Saucen:
1 tsk.kartoffelmel
6 spsk.klar suppe eller vand
2.5-3 spsk.østerssauce
 
Opskrift:
Dup kødet tørt. Skær på tværs af fibrene i rektangulære skiver 2,5x4 cm og 6 mm's tykke. Læg kødet i en temmelig stor, dyb skål.

Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasauce, peber, vin med kødet. Rør det sammen. Drys kartoffelmelet over. Tilsæt i spsk vand og rør i samme retning til kødet er dækket og De vanskeligt kan fortsætte. Tilsæt det resterende vand og rør igen. Dette vil gøre kødet fløjisbiødt og mørt, når det steges. Lad det marinere i køleskab i 30 minutter. Bland olien i.

Tilbered saucen: hæld kartoffelmelet i en lille skål, rør vand eller suppe i så det blandes godt og tilsæt så østerssaucen.

Skyl og gør aspargesen i stand. Snit diagonalt i tynde skiver, så de kan koges hurtigt og let opsuge saucen.

Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt 4-5 spsk af olien og slyng den rundt. Tilsæt hvidløg, ingefær, hvide forårsløg i hurtig rækkefølge. Rør flere gange for at frigive deres aroma, og tilsæt så kødet. Vend og skub med wokske eller spatel ca. i minut. Hæld vinen i langs wok'ens sider, og rør mens den syder. Læg det op på et varmt fad så snart det er holdt op at syde, men lad lidt af olien blive tilbage.

Tilsæt i spsk olie yderligere. Tilsæt aspargesen og lynsteg den i 1 minut. Smag til med salt, dryp vand i, skru ned for varmen, læg låg på, og lad det dampe i minut.

Skub aspargeserne ud i siderne af wok'en og hæld den godt rørte sauce i midten. Kom kødet i, så snart saucen bobler, tilsæt det grønne forårsløg, og rør det sammen til det er varmt. Anret det på et varmt fad. Server det straks. Dryp sesamolie over ved bordet efter behag.





karakterer:
Opskriften er vist 29919 gange,
og udskrevet 600 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-20 09:54:04
Det er en god opskrift men noget rodet i beskrivelsen. Med venlig hilsen Mogens Larsen