Kylling svøbt i salat
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Oprindelsesland : Kina Indsendt : |
|
|
Skyl og tør salaten. Læg den i køleskabet for at bevare sprødheden til kyllingen skal tilberedes, arranger så bladene på 1 eller 2 fade.
Si og tryk overskydende vand af svampene, men lad dem være fugtige. Snit dem i terninger på størrelse med fine ærter. Hak den sizhuankonserverede grønsag fint, fjern samtidig seje fibre. Hak vandkastanjerne i blender. Hak kyllingekødet groft. Læg det i en stor skål. Tilbered marinaden: tilsæt salt, sukker, sojasauce, peber, vin, majsmel og æggehvide til kyllingen. Bland det godt. Tilsæt vand, i spsk. ad gangen, og rør kraftigt, i samme retning, så kyllingefarsen bliver lettere i konsistens. Rør svampene, den konserverede grønsag og vandkastanjerne i. Lad det marinere i 30 minutter. Bland olie og sesamolie i. Tilbered saucen: opløs kartoffelmelet i en lille skål med 2 spsk. af suppen. Rør den resterende suppe i og tilsæt sojasauce og Østerssauce. Opvarm en wok. Tilsæt valnødderne eller mandlerne og rør konstant over svag til jævn varme i Ca. 3 minutter til de er sprøde og aromatiske. Tag dem op og hak dem. Vask wokken og tør den. (Dette punkt kan udføres adskillige timer i forvejen). Varm wokken over kraftig varme til den ryger. Tilsæt 1½ dl olie og slyng den rundt til den er hed. Tilsæt hvidløget, som straks syder og tager farve. Tilsæt det hvide forårsløg, rør et par gange og tilsæt kyllingen. Vend og skub med wokskeen eller spatlen i 2-3 minutter, eller til kyllingen bliver hvid og mas evt. klumper. Hæld vinen i langs wokkens sider, og rør mens den syder. Dæmp varmen, så snart det holder op at syde, skub ingredienserne ud i siderne af wokken og hæld den godt rørte sauce i midten. Rør, når den bobler, kyllingen i, tilsæt det grønne forårsløg og valnødder eller mandler, rør konstant. Anbring det på et varmt fad og stil det midt på bordet med salatbladene. Tips: Under måltidet tager hver person i salatblad af gangen (b), øser noget kylling op på salaten (c), folder det omkring kyllingen (d) og spiser det med fingrene. |
|
Opskriften er vist 12719 gange,
og udskrevet 146 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne