Julerødkål 02
Hovedingrediens : Kål - Rødkål Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit rødkålen og kom den i gryden med de kvartede løg og øvrige ingredienser. Kog det op under låg, nyd duften, og skru ned for varmen. Rør godt rundt, så alt bliver godt blandet. Det skal koge i ca. 30 minutter. Sluk for varmen og lad gryden stå med låg på, til dagen efter.
Tilsæt omkring 1/4 liter rød saft fra ribs, tyttebær eller andet. Kog op igen og forsæt ca. 20 minutter. Så er rødkålen klar og kan eventuelt rundes af med lidt andefedt. |
|
Opskriften er vist 165323 gange,
og udskrevet 5741 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Lykke max - 2014-11-14 17:55:20 Jeg har brugt æblecidereddike i sted for, og kommet lidt appelsin saft + tyttebær i..Mums :-) Pernille - 2010-12-24 13:14:42 Top lækker rødkål, jeg synes den topper tidligere i processen, hvor den stadig har en lillesmule bid, og jeg tror jeg gav den lidt for meget eddike, pas på med det, det overtager duften, men ellers, hurra for lækker opskrift, og go jul! julie - 2009-12-22 17:04:46 den kan holde sig rigtig længe 2 uger eller mere. jeg laver denne uden æbler og med brunfarin, samt ribssaft 3 glas. Den smager bare kanon godt.. Glædelig jul alle sammen :-) Pia Paradiset Gårdbutik www.paradiset-gb.dk - 2009-12-22 15:54:09 Hej Denne Rødkål er helt fantastisk lækker, jeg har lavet den rigtig mange gange, jeg har dog ikke brugt eddike, men Rødvin og vineddike. 1 rødkål snittes fint 3 spsk rørsukker, en kanelstang, lidt nellike 1/2 tsk. 3 madæbler i tern, 2 store løg i tern. Kom det hele i en gryde kog en go times tid, smag til med mere vineddike og evt. mere rørsukker. Go fornøjelse fra Pia Paradiset Gårdbutik anonym - 2009-11-22 16:05:20 Hvor længe kan rødkålen holde sig efter den er tilberedt? Anne-Grethe - 2009-01-02 23:03:53 Prøv at skifte eddiken ud med rødbedeeddike, det giver en meget flot farve og smager rigtig godt. jeg bryder mig heller ikke om kanel i rødkål anonym - 2008-12-24 07:13:40 Brugte også denne opskrift sidste år, og den er kanon. der skal selvfølgelig kanel og nelliker i, ellers er det jo ikke en julerødkål, men glæder mig til at prøve med æblestykker og appelsinsaft. Per - 2008-12-21 21:32:50 Er rødkålen blevet for sur kan der jo tilsættes mere sukker. anonym - 2008-12-07 17:51:46 Vores rødkål blev nærmest uspiselig. Smagte ALT for meget af eddike. Der står ikke, om kanel, løg og nelliker skal tages op, men det regnede vi med. Så "rør godt rundt" er misvisende. Vi laver IKKE rødkål igen efter denne debut, desværre. Mvh Kirsten palmqvist2000 - 2008-11-09 19:07:07 God opskrift, prøv evt. at medtage et par madæbler (f.eks. Belle de Boskop) skåret i både. Anne - 2008-01-04 16:34:11 Har brugt denne opskrift de sidste 3 år til andestegen juleaften. Let at lave og smager fantastisk af jul. else - 2007-12-24 13:23:09 Pas på med kanelen. Jeg lavede det sidste år. Min papsøn som elsker rødkål - blev bare så skuffet, for rødkål skal efter hans smag- ikke smage af kanel ;-) michelle - 2007-12-18 12:38:14 rødkål er bare så nice mmmh. mums catstail9nh - 2007-12-17 01:00:45 sounds great! Sometimes I use cut up,diced apples in the red cabbage, and when done the juce from an orange + graded orange peal, let stand. Makes it sing! julie - 2007-11-16 17:48:38 det er den mest fantastiske rødkål, jeg har dog brugt brunsukker og inden løg.. og det blev den bare bedre af.. prøv det :-). A-M - 2007-01-13 18:53:13 Rødkålen er skøn og et trendy alternativ til rødkål på glas. Vi brugte ribsgele i stedet for saft. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne