Kylling glaseret i hoisinsauce

Kylling glaseret i hoisinsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2-3 kyllingebryster, Ca. 450 g uden skind og ben
6 spsk.jordnødde- eller majsolie
5-6 fedhvidløg, pillet og hakket fint
4-5 forårsløg, snittet i stykker à 2.5 cm, hvide og grønne dele for sig
1-1.5 spsk.shaoxing vin eller mellemtør sherry
3 spsk.hoisinsauce
50 g.ristede cashewnødder
 
 Marinaden:
0.5 tsk.salt
 hvid peber, 8 omgange på kværnen
2 tsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
1 tsk.majsmel
0.5 æggehvide, let pisket
2 tsk.sesamolie
 
Opskrift:
Skær kyllingekødet i 2 cm's terninger. Læg det i en skål.

Tilbered marinaden: bland salt, peber og vin med kyllingen. Drys majsmelet over og rør æggehviden i, så kødet er dækket. Lad det marinere i 15-30 minutter. Bland sesamolien i.

Opvarm en wok over kraftig varme til den ryger. Hæld 5 spsk olie i og slyng den rundt. Tilsæt 2/3 af hvidløg og forårsløg. Rør et par gange med wokske eller spatel, og tilsæt kyllingen. Vend og skub med wokske eller spatel i Ca. 2 minutter, skru ned for varmen, så kyllingen ikke bliver sej. Hæld vinen i langs wok'ens sider. Tag kyllingen, der mangler en smule i at være kogt, op så snart det holder op at syde og læg den på et varmt fad.

Skru op for varmen, tilsæt den resterende spsk olie og slyng den rundt. Tilsæt det resterende hvidløg og, når det syder, hoisinsaucen og rør godt. Læg kyllingen i wok'en og skub den omkring i saucen så den glaseres, indtil den er lige netop kogt. Bland cashewnødder og grønne forårsløg i. Anret det på et varmt fad. Server det straks.





karakterer:
Opskriften er vist 25450 gange,
og udskrevet 353 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Hoisin sauce er en relativt tyk og lidt sød soyabaseret sauce. Det kan købes færdigt i de fleste asiatiske forretninger.