Limekage
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Lime Indsendt : Red : |
|
|
Lagkagebunde:
Bland kartoffelmel og bagepulver. Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. Vend kartoffelmelsblandingen i hviderne sammen med æggeblommer. Kom halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen. Lad lagkagebunden køle af på en bagerist og bag den anden bund. Fyld: Rør flødeost blød med æggeblommer og yoghurt. Tilsæt vanille, sukker, limeskal og -saft. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af osteblandingen og kom den tilbage i resten under omrøring. Pisk først hviderne og derefter fløden stiv. Vend hvider og flødeskum i osteblandingen. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad. Stil en høj "krave" af bagepapir indeni ringen. Læg i ringen en kagebund, halvdelen af af fromagen, en kagebund og resten af fromagen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag. Limestrimler: Kom limestrimler i kogende vand tilsat sukker. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad dem dryppe af i en sigte. Ved serveringen: Pynt kagen med limestrimler. |
|
Opskriften er vist 25422 gange,
og udskrevet 315 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2008-01-19 16:28:40 kagebunden skal bages ca 20 minutter ved 180 gr. LH - 2005-01-01 01:01:01 Det vil være dejligt med bagetid og temperatur |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne