Limekage

Limekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Lime

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bunde:
75 g.kartoffelmel
1 tsk.bagepulver
3 æggehvider
150 g.sukker
3 æggeblommer
 
 Fyld:
300 g.flødeost 70+ (37%)
2 æggeblommer
2 dl.yoghurt naturel
1 vaniljestang
175 g.sukker
1 spsk.fintrevet limeskal
1 dl.limesaft
6 Husblas, blade
2 æggehvider
2.5 dl.piskefløde
 
 Lime strimler:
1 lime skallen heraf i tynde strimler
1 dl.vand
85 g.sukker
 
Opskrift:
Lagkagebunde:
Bland kartoffelmel og bagepulver. Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. Vend kartoffelmelsblandingen i hviderne sammen med æggeblommer. Kom halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen. Lad lagkagebunden køle af på en bagerist og bag den anden bund.

Fyld:
Rør flødeost blød med æggeblommer og yoghurt. Tilsæt vanille, sukker, limeskal og -saft. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af osteblandingen og kom den tilbage i resten under omrøring. Pisk først hviderne og derefter fløden stiv.

Vend hvider og flødeskum i osteblandingen. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad. Stil en høj "krave" af bagepapir indeni ringen. Læg i ringen en kagebund, halvdelen af af fromagen, en kagebund og resten af fromagen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Limestrimler:
Kom limestrimler i kogende vand tilsat sukker. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad dem dryppe af i en sigte.

Ved serveringen:
Pynt kagen med limestrimler.





karakterer:
Opskriften er vist 25332 gange,
og udskrevet 315 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-19 16:28:40
kagebunden skal bages ca 20 minutter ved 180 gr.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det vil være dejligt med bagetid og temperatur