Nakkesteg stegt som vildt

Nakkesteg stegt som vildt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Nakkesteg stegt som vildt, billede 4 Nakkesteg stegt som vildt, billede 1 Nakkesteg stegt som vildt, billede 2 Nakkesteg stegt som vildt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Nakkefilet uden svær 3 mm fedt
   
  Marinade:
7 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Laurbærblade
6 Enebær, hele
2 kviste Timian, frisk
4 stilke Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Til stegningen:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Læg kødet i en stor skål / gryde sammen med løg i både, gulerødder i tern, laurbærblad, knuste enebær, timiankviste og persille. Hæld rødvin over og lad det stå et køligt sted natten over. Vend det engang imellem, så al kødet kommer i kontakt med marinaden.


Tag kødet op af marinaden og dup det tørt. Si marinaden. Skær baconen i tern og rist dem i en stegegryde. Smelt margarinen gylden heri og brun kødet på alle sider.

Krydr med salt og peber og hæld marinade, urter samt 1 dl af fløden ved. Læg låg på og lad kødet stege mørt i 2½-3 time.

Tag kødet op og tilsæt resten af fløden. Jævn sovsen let og smag den til med ribsgelé.

Serveres med kartofler, ribsgelé og evt. waldorffsalat.





karakterer:
Opskriften er vist 168337 gange,
og udskrevet 9479 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (46 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 30455 (7251 kcal)
KJ pr. Pers. 5075 (1208 kcal)
Vægt ialt 4475 gram
Vægt pr. Pers. 745 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 680 KJ (162 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 10.9 gram
Kulhydrat 7.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-31 11:37:40
Nakkestegen steges i gryde så der er ikke rigtig nogen temperatur den skal steges ved, den skal småsimre til kødet er mørt, og der kan hældes vand på undervejs så gryden ikke koger tør. Kødtemperatur kan man heller ikke rigtig bruge, det er vigtigere at det er mørt, men temperatur i hvert fald over 75 grader.

  -   2020-12-31 10:13:35
Hvor meget skal kødets temperatur være når den er færdig stegt? Hvilken temperatur skal kødet steges på når den skal langtidssteges 2½-3 timer?

  -   2017-04-21 21:20:09
Kan man mon lægge stegen i stegeso og stege den i ovnen?

  -   2014-10-20 11:56:07
millo1dk Man starter med hele enebær som man knuser inden de tilsættes

  -   2011-11-20 18:27:24
under ingredienser står der Enebær hele og lige ved siden af står der knuste Enebær.

  -   2010-12-30 14:38:59
Vi lader være med at si marinaden før det har kogt sammen med stegen

  -   2010-09-10 22:57:07
skal det der var i marinaden steges med ?

  -   2009-10-04 08:42:49
Prøv også at supplere sovsen med svampe - fås ikke bedre !!

  -   2009-05-03 21:04:50
En meget mør og lækker måde at få kamsteg på. Sovsen bliver bare helt fantastisk også kun ved brug af kaffefløde på 9%.

  -   2008-10-19 12:17:53
Det er nemmest at putte marinade kød og urter ned i en plastpose, som så kan lægges i et fad, så er det nemt at vende kødet ind i mellem. Det kan spædes til med vand under stegningen, gryden må ikke koge tør.

  -   2005-01-01 01:01:01
mh.. lyder godt!!