Dadelkage
Hovedingrediens : Frugt - Dadler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg vand og dadler i en gryde. Lad blandingen koge ved svag varme og rør nu og da, så dadlerne bliver til mos. Tilsæt sukker og fedtstof.
Tag gryden fra varmen og pisk til massen er kølet af.
Tilsæt æggene et af gangen. Bland resten af de tørre ingridienser sammen og kom dem i dejen. Hæld dejen i en smurt og raspdrysset form. Bag kagen i ovnen knapt 1 time ved 170 grader C. alm. ovn. Kagen er færdigbagt når den løsner sig fra kanten. |
|
Opskriften er vist 66265 gange,
og udskrevet 1171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Annelise - 2018-05-10 11:50:40 Brugte de dadler, som har et lag lakridsstøv på. Det gav et dejligt touch til kagen, som dog skal have to teskefulde bagepulver og smør. Ikke margarine. Hvad så - 2018-04-06 21:16:34 Jeg ville vide om fedtstof er margarinen AM - 2017-10-25 13:17:49 Glæder mig til at prøve denne kage! :) Dog vil jeg lige kommentere på en tidligere kommentar ved at gøre opmærksom på at denne kage ikke indeholder nogle vitaminer, eftersom at vitaminer fundet i dadler (primært B og C vitaminer) nedbrydes ved høj varme. Dog har dadler et højt fiberindhold, som bevares selv efter opvarmning :) jp - 2017-04-10 11:32:52 Tilsæt farin, skriver du - hvor meget ;-) V - 2016-03-19 07:24:59 Bedste dadelkage jeg nogensinde har smagt. V - 2016-03-08 14:26:51 Super lækker og luftig kage. God opskrift !! Bonny - 2010-12-21 15:38:00 God kage, meeen lidt kanel gør den rigtig god, især omkring jul.... Per - 2010-01-31 13:38:58 Bruger du tørrede dadler skal der tilsættes noget mere vand. Jonna - 2008-11-29 17:08:03 Husk.... man skal smøre skiverne med smør.... uuhhmm !! anonym - 2008-03-21 11:17:31 rigtig god og fyldig kage. Og så der en masse vitaminer i :D gerda - 2005-01-01 01:01:01 virkelig god kage |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne