Drømmekage (fedtfattig)

Drømmekage (fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Louise HK

Indsendt :      Red :
Drømmekage (fedtfattig), billede 4 Drømmekage (fedtfattig), billede 1 Drømmekage (fedtfattig), billede 2 Drømmekage (fedtfattig), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Minimælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Kvark 1% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Top:
150 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
0.5 dl. Minimælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
50 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
25 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
Opskrift:
Pisk æg og sukker hvidt. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det i æggeskummet sammen med mælk og fromage frais / græsk yoghurt. Kom dejen i en lille bradepande (20 x 25 cm) med bagepapir og bag kagen i ca. 25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Mens kagen er i ovnen, blandes alle top-ingredienserne i en gryde og koges op under røring.

Tag så kagen ud af ovnen og skru op til 225 grader C. alm. ovn. Hæld kokosmassen i et lag ud over kagen og bag den yderligere i ca. 3-5 min.

Tips:

Ønsker man ikke så højt et sukkerindhold, kan man bruge sødemiddel (i pulverform) i stedet for sukker i selve dejen (se størrelsesforhold på sødemiddlets emballage)





karakterer:
Opskriften er vist 164558 gange,
og udskrevet 5595 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (138 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12653 (3012 kcal)
KJ pr. Pers. 1054 (251 kcal)
Vægt ialt 1121 gram
Vægt pr. Pers. 93 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1128 KJ (268 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 53.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-06-20 16:33:15
Jeg bager den altid, har bare ikke fået det noteret. Det er en super lækker kage med mindre kalorier. Sukker har jeg reduceret til 100 gram og det gør ingen forskel, kagen er sød nok i sig selv.. Som en drøm

  -   2018-08-03 18:55:54
lækker lækker

  -   2017-06-03 14:15:19
Den er så lækker , jeg laver den altid ;)

  -   2015-03-03 21:14:34
Fedt er ikke giftigt - Men det er for meget sukker, det giver sukkersyge, den nye folkesygdom.

  -   2012-10-20 16:14:54
Blev nødt til at smide vores ud, den blev slet ikke bagt indeni.

  -   2010-05-13 14:34:14
Jeg skal lave den om lidt glæder mig til at smage den og håber ikke at den er tør! ;)

  -   2010-03-13 21:29:38
Hej. Syntes kagen er rigtig god. Var dog nød til a lave dobbel topping da der ik var nok til a kunne putte på hele kagen :S MEn ellers så syntes jeg ihvertfald a den er rigtig god :D

  -   2010-02-21 14:18:58
Ummmm, super lækker kage. Har lige bagt den, og den fik god respons. Jeg kan dog anbefale, at tage lidt mindre sukker i dejen, den er nemlig meget sød. Kagen virkede dog lidt sej i bunden, men det gør ikke noget, fordi den er god :D

  -   2010-02-08 08:04:59
må indrømme at det var den dårligste kage jeg nogensinde har smagt. Toppen var så tør, at den faldt af, og man fik en fornemmelse af at have hele sahara i sin mund.

  -   2009-09-02 15:05:27
har lige bagt den, men den blev helt klæg i dejen og så ud som den ikke var bagt ordentligt, det til trods for at den var bagt (jeg stak i den efter 25 min og dejen slap) inden jeg kom glasuren på???? Hvad gør jeg forkert????

  -   2009-02-14 12:33:53
kan man ik bruge andet end perfect fit om man må spørge ellers lyder den til at være god

  -   2008-05-07 20:49:13
smager rigtig godt for den er stadigvæk godt saftig og holder i nogle dage..

  -   2007-11-08 16:34:20
så længe man spiser hele kagen selv, tager man altså ikke skade af at følge denne opskrift!!

  -   2007-09-07 19:38:42
brugte kun 100 g farin til toppen, og synes alligevel at den er for sød

  -   2007-02-14 21:11:38
En rigtig lækker kage. Brugte kun 100 gram sukker i kagedejen, og bagte den i 8 min. efter kokosmassen var smurt på. så blev den bare super...

  -   2005-01-01 01:01:01
men bruger også perfect fit

  -   2005-01-01 01:01:01
Alllt For meget sukker

  -   2005-01-01 01:01:01
synes at toppingen bliver lidt gummiagtig og kan slet ikke måle sig med den rigtige, hvor sukker og smør gør toppingen knasende

  -   2005-01-01 01:01:01
elsker den. den er utrolig lækker, og slet ikke tør. jeg brugte det råd Camilla kom med, og den smager ligeså dejlig som beskriver den! Lækkert! spises gerne med jordbær eller anden frugt til! prøv den!

  -   2005-01-01 01:01:01
super lækker kage, dejlig "svampet" i konsistensen, det er en meget kalorielet kager hvis man bytter sukker ud med 140 g perfect fit, og æggene ud med 1 æg og 2 æggehvider. jeg gjorde det at jeg i stedet for at lave toppen som i opskriften, så lavede jeg den af ca 2 ½ dl. kokosmel, 2½´spsk. flormelis og 2-3 spsk. vand til at lægge på toppen. det smager dejligt, og den er ikke ligeså fed som den anden top. Der kan evt. drysses lidt brun farin ned i kokosblandingen, men det skal være meget lidt.

  -   2005-01-01 01:01:01
dejligt med fedtfattige opskrifter. man kan godt nøjes med æggehvider, så den bliver endnu mere fedtfattig. evt. 1 æg og 2 æggehvider.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er kanon god. Super. I stedet for 200g sukker kan det erstattes med 140 g Atwel, eller 140 g Perfect Fit, kan købes hos bl.a. Føtex. Det giver meget færre kalorier end sukker, og det får ikke blodsukkeret til at stige. Muligvis skal der reguleres lidt på melmængden, men prøv Jer frem :-)