Brunkage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : milla Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør, suker og sirup opvarmes langsomt til kogepunktet. Gryden flyttes over på køkkenbordet og krydderier, grofthakkede mandler, finthakket appelsinskal og potaske opløst i lidt varmt vand røres i. Når alt dette er blevet lunkent, røres mel i.
Når dejen er afkølet formes den til pølser af passende tykkelse. Disse pakkes enkeltvis i stanniol og fryses til næste dag gerne længere. Pølserne tages direkte fra fryseren og skæres i papirtynde skiver. De bages øverst i ovnen ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 5-6 minutter. Først når kagerne er helt kolde lægges de i en lufttæt dåse. Tips: 1 portion giver ca. 300 stk. |
|
Opskriften er vist 149612 gange,
og udskrevet 3070 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (79 stemmer) |
|
Kommentarer Bettina - 2015-12-14 16:09:00 Jeg syntes at de er helt fine, smager lidt for meget kardemomme i opskriften, så skift noget af det ud med kanel :) anonym - 2013-12-28 17:35:06 Prøv hjortaksalt hvis ikke i kan finde potaske, det Findes i Alle supermarkeder Bolette - 2012-12-14 11:56:46 Mega Mega dårlig ide at tag staniol om pølserne....med mindre at du har en time til at pille det af igen.!!! :0( anonym - 2011-12-04 10:02:56 Det er irriterende at krydderiangivelserne er i gram! Dennis - 2011-11-26 17:33:34 Dobbelt op i kanel.. :) gode og nemme kager. Charlotte Andersen - 2010-12-21 13:04:57 Hei! Jeg bor i Norge og kan ikke finne potaske noen steder. Er det noe annet man kan bruke istedet? Natron, bakepulver? Gitte - 2009-12-16 11:33:19 Knap så meget kardemomme som i opskriften så er de super T.K. - 2008-12-20 12:07:48 Kan ikke lide dem med appelsin skal i.....Men ellers OK! Nelli - 2008-12-07 15:16:46 heej - skal der sirup i ? Michael - 2008-12-03 17:46:50 Jeg lavede disse kager sidste weekend og må indrømme at jeg blev slemt skuffet. Den angivede mængde af krydderier er meget ubalanceret. Jeg mener at kagerne smager ALT ALT for meget af nelliker og ikke mindst kardemomme. Hvis nogen alligevel vil prøve opskriften så lav 1/4 portion da det er lidt surt at stå med 300 kager man ikke kan lide... Jane - 2007-09-26 20:26:40 De er meget lækre og sprøde jeg elsker dem :P anonym - 2005-01-01 01:01:01 Potaske er et hævemiddel der gør brunkagerne sprøde. Det hedder også kaliumcarbonat. Børge - 2005-01-01 01:01:01 hvad er potaske?? lb - 2005-01-01 01:01:01 de er bare så lækre |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne