Kartoffel-appelsinsuppe

Kartoffel-appelsinsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 tsk.hele fennikelfrø
1-2 spsk.koldpresset jordnøddeolie/olivenolie
3 løg skåret i små tern
 strejf af chiliflager (kan købes i supermarkeder)
1 spsk.finthakket ingefær
500 g.bagekartofler i tynde skiver
200 g.græskarkød i små tern
4 dl.Appelsinsaft, friskpresset
4 dl.vand
 havsalt
 sort peber
 creme fraiche
 
Opskrift:
Rist fennikelfrø på en tør hed pande i få sekunder. Stød i en morter, eller blend i kaffemølle.

Varm en gryde op og hæld lidt koldpresset jordnøddeolie/olivenolie heri. Tilsæt straks de stødte fennikelfrø, løg, chiliflager og ingefær. Sauter i 5 minutter, uden at ingredienserne tager i mod farve.

Kom kartoffelskiver og græskartern op i gryden, og hæld appelsinsaft og vand på. Krydr generøst med havsalt og friskkværnet sort peber. Småkog under låg i ca. 20 minutter eller til kartoflerne lige er møre.

Grøntsagerne skal stadig sidde inde med et flot bid. Server suppen i dybe skåle med en klat creme fraiche og godt brød.

Tips:

Både mængden af kartofler og græskar kan erstattes med jordskokker, skorzonerrødder, persillerødder og pastinak. Eller brug dem alle.





karakterer:
Opskriften er vist 7637 gange,
og udskrevet 122 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu