Oksekød med tørret mandarinskal
Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte Oprindelsesland : Kina Indsendt : Red : |
|
|
Opblød mandarinskallen i koldt vand i ca. 2 timer eller til den er blød. Si den, og snit den i strimler à 5 mm.
Skær appelsinskrællen af på langs, blancher den i kogende vand i 5 minutter, det fjerner dens bitre smag. Si den og skyl den i koldt vand. Snit den i strimler som mandarinskallen. Skær kødet i tykke skiver, Ca. 2,5x4 cm, og læg det i en skål. Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasauce, vin og kartoffelmel med kødet. Tilsæt vandet, i spsk ad gangen, og rør samme vej til alt er absorberet. Bland den hakkede chilli i og lad det marinere i 30-60 minutter. Bland den stærke chilliolie i. Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt olien, og slyng den rundt. Tilsæt ingefær, rør, tilsæt så det hvide forårsløg, og lad det syde. Tilsæt mandarin- og appelsinskal, og steg det et par sekunder. Kom kødet i og skub og vend med wokske eller spatel 1-2 minutter, eller til det er meget varmt. Hæld vinen i langs wok'ens sider, fortsæt at røre. Tilsæt, når det holder op at syde, chillisaucen. Læg låg på, dæmp varmen og lad det koge i 2 minutter, så mandarinskallens aroma kan gennemtrænge kødet. Tilbered saucen: bland kartoffelmel, vand eller suppe og soyasauce. Dryp saucen i wok'en og rør mens saucen jævner. Tilsæt det grønne forårsløg og rør. Anret det på et varmt fad. Server straks. |
|
Opskriften er vist 10945 gange,
og udskrevet 172 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne