Croque monsieur

Croque monsieur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 stk.

FrokostRet : Frokost - Sandwich

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Croque monsieur, billede 4 Croque monsieur, billede 1 Croque monsieur, billede 2 Croque monsieur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Ostesovs:
50 g.smør
2 spsk.hvedemel
 Muskatnød, friskrevet
2.5 dl.mælk
 salt
 peber
100 g.revet emmentaler
2 æggeblommer
 
8 skiversandwichbrød
1 dl.dijonsennep
4 skivergod kogt skinke
 
Opskrift:
Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt melet. Tilsæt nu revet muskatnød samt mælken lidt efter lidt. Lad det koge under piskning i ca. 5 min og smag den så til med salt og peber samt den revet emmentaler og æggeblommer.

Rist brødet på en tør pande, til de er gyldne og sprøde.

Smør brødet med dijon sennep og læg det kogte skinke på fire brød. Læg derefter evt. skiver af tomat og derefter brød oven på.
Hæld nu ostesovsen oven på.

Kom sandwicherne i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 min. Man kan evt. grille dem for at få en brun farve, de bliver dog ikke sprøde, men ønskes det, kan man komme lidt revet ost oven på. De kan serveres med sprød salat.

Tips:

Til croque madame kommer man et spejlæg oven på sandwichen lige før serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 73539 gange,
og udskrevet 847 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-01 10:01:13
2 dl. Dijonsennep? Hvor meget mel?

  -   2008-04-02 19:45:07
jeg synes den var lidt kvalm

  -   2007-08-12 19:50:22
1 dl. dijonsennep?