Sauce Espagnole

Sauce Espagnole, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 dl.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Bouillon

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Sauce Espagnole, billede 4 Sauce Espagnole, billede 1 Sauce Espagnole, billede 2 Sauce Espagnole, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 g.fedtstof
20 g.hvedemel
2 gulerødder
2 løg
1.5 dl.tomatpure
1.5 kvistfrisk timian
4 laurbærblade
 spsk. hel sortpeber
20 dl.fond brune
 
Opskrift:
Gulerødder, skrælles og skæres i grove tern. Løg skylles roden skæres af, løg deles i både med skal.

Smør smeltes i gryde og der tilsættes mel, der skal røres godt rundt, når melet er lysebrunt kommes de groft skårne urter og krydderier i brunes let og nu tilsættes fonden. Dette småkoger i ca. 2½ time.

Mens saucen koger skummes den jævnlig.

Når saucen har kogt et par timer skal den sigtes, og koges igennem og nedkøles hurtigt.

Denne sauce er fortrinlig til videre bygning af saucer, som rødvinssauce, pebersauce osv.





karakterer:
Opskriften er vist 37195 gange,
og udskrevet 319 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-24 17:20:12
Rigtig god som grundsauce til oksemørbrad, hvor der tilsættes gordenzola og rabarsaft

  -   2010-02-24 17:17:27
Rigtig god med gordonzola + rabarbersaft