Surdejsbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Surdej:
Mel og kærnemælk røres sammen, tildækkes og henstår halvkøligt (ca. 12° - 16°) i 3 dage. Brød: Gæren opløses i det håndlunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt sammen. Dejen skal være glat dvs. den skal slippe let og må ikke hænge i. Dejen tildækkes og koldhæver ca. 1 døgn i køleskab. Lidt af den hævede dej tages fra til surdej og opbevares i køleskab til næste surdejsbagning. Dejen slås ned og luften æltes ud af. Deles i 4 dele. Hver del rulles ud med kagerulle til ca. 3 mm tykkelse og rulles sammen som en roulade. Enderne foldes ind under. Efterhæver i ca. 1 time under et fugtigt klæde et lunt sted. Dejen ridses, pensles med vand og bages ved 220° i ca. 20 min. Brødet serveres afkølet og er særdeles godt til vin. |
|
Opskriften er vist 20772 gange,
og udskrevet 412 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Lillian - 2009-04-09 10:45:28 Lyder spændende med citronsaft i dejen. Den surdej man tager fra til næste gang kan holde en uge i køleskab. Kan alternativt fryses. Det er i begge tilfælde en god idé at tage surdejen ud dagen før den skal bruges og lade den stå ved stuetemperatur. På denne måde kan mælkesyrebakterierne i dejen nå at udvikles :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne