Thanksgiving kalkun
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel Højtid: Thanksgiving Oprindelsesland : Amerika Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Sandwichbrød, madæbler, løg og bladselleri i tern, smørret smeltes.
Gnid kalkunen (ikke udbenet) ind og udvendigt med citronsaft og salt. Fyld den, men ikke for hårdt, fyldet svulmer lidt op. Halsskindet kan også fyldes. Luk kalkunen med kødnåle. Smør den udvendigt med 50 gram smør. Læg kalkunen på risten i bradepanden med brystet opad. Sæt den i en 180 grader C. alm. ovn og steg den i ca. fire timer. Dryp flittigt undervejs med 3 dl god fjerkræbouillon og 2 dl vand. Når det er dryppet over øses sky fra bradepanden over kalkunen. Tranebærsauce: tranebær, en sjat vand, lidt mere portvin, sukker og ingefær eller kanel koges igennem. |
|
Opskriften er vist 69402 gange,
og udskrevet 6313 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (65 stemmer) |
|
Kommentarer lilian - 2010-11-22 17:20:05 jeg løsner skinet på kalkunen bryster og puter nogle smør klatter ind imellem skin og bryst, det giver noget super saftigt kød. og så bruger jeg stegetermometer 80 grader så er kalkunen perfekt Per - 2009-11-07 12:21:06 3.5 timer er måske lige i overkanten, prøv at mærke ved låret, kan det nemt vrides af er kalkunen færdig. Catstail9nhnetzero - 2006-12-04 05:22:22 prøv : for fyld , champigon, itu hakket løg, cellery, brødkrummer/ 1cup ød majs mel. - brunes i gryde med smør og bullion(chicken), sæt in i kalkunen. Steges hurtig p å Jette - 2005-01-01 01:01:01 I stedet for at smøre den udvendig med smør kan du pensel den med olie. Det er hvad min amerikanske swigermor gør. Og normalt puttes der ikke fars i nummern på den. :-) Mikkel Chrsitensen - 2005-01-01 01:01:01 Takker...sætter min mor til at lave den til superbowl Christina - 2005-01-01 01:01:01 Jeg syntes at det lydder rigtigt lækkert og ikke mere tørt end and til jul... Janni - 2005-01-01 01:01:01 Smart side, nem at finde ud af. tager opskrften med i skole!?! morten og allan - 2005-01-01 01:01:01 Ja ja, den er go´ men skal den ikke have noget fars i nummem? Maria - 2005-01-01 01:01:01 Super! Har om thanksgiving i skolen! helt perfekt! :D go' side! ;) Hilsen Maria :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne