Kalkun Gryde

Kalkun Gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :
Kalkun Gryde, billede 4 Kalkun Gryde, billede 1 Kalkun Gryde, billede 2 Kalkun Gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalkun i strimler Kan du ikke få fat i kalkun i strimler er det nemmest at skære strimler af kalkunschnitzel, men kalkunbryst kan også bruges.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
   
3 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Marinade
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Karry
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Kog risen med 5 dl. vand, i 20 min. på lavt blus og med låg, dette kan med fordel gøres dagen får, og køl så risene af.


Lav en marinade, bestående af olie, presset hvidløg, karry, salt og peber. Kom det strimlet kalkunkød i og stil det koldt i min. 1 time.

Vask og rens peber frugten og skær den i tern. Hæld væden fra Annanas og skær dem i tern.

Varm din Work godt op, og hæld kalkunkødet i sammen med marinaden.

Når kødet er stegt ( tager kun ca. 5 min ) lader du peberet svitse med, og kort efter risen. Risen må gerne stege hårdt med i nogle min. før du til sidst kommer annanas tern i.

Retten steges færdig i et par min. og serveres med Tazikki eller blot en let salat.

Ønskes retten stærkere, kan man varierer det med karryén og evt. 1 Chili, skåret i små stykker





karakterer:
Opskriften er vist 80071 gange,
og udskrevet 2820 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10539 (2509 kcal)
KJ pr. Pers. 2634 (627 kcal)
Vægt ialt 1826 gram
Vægt pr. Pers. 456 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 577 KJ (137 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 14.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-05-24 21:04:38
Det er en rigtigt lækker ret. Har lavet den et par gange nu. Kan godt anbefale at putte peanuts i før servering, eller servere det med nogen!

  -   2009-10-21 00:34:33
Lækker og hurtig ret, jeg puttede også bambus skud i, det kan klart anbefales.

  -   2009-10-14 10:27:06
Man kan eventuelt også svitse det sammen med kogte kartofler.. har prøvet det flere gange, og det er ret godt.. :)

  -   2008-09-29 21:36:40
Super god ret,

  -   2007-04-04 21:00:38
Denne ret fortjener en højere karakter, jeg har lavet den flere gange og når man kun er to er det en billig og god ret til 2 dage.

  -   2005-01-01 01:01:01
godt med chili flager

  -   2005-01-01 01:01:01
kunne godt trænge til lidt mere smag

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg syntes der er for lidt ris til retten her, min 4 dl. måske 5.

  -   2005-01-01 01:01:01
Ja, rød peber er meget bedre end grøn peber. Grøn peber er "bedst" til pynt. Rød beber, der svitses let i olie, giver alletiders smag.

  -   2005-01-01 01:01:01
skøn, hurtig, velsmagende ret. (jeg brugte bare rød peber)