Maltbolcher
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Man starter med at putte vand, sukker og druesukker i en gryde i ovennævnte rækkefølge.
Vandet skal med for at sørge for at massen ikke brænder på. Man lægger låg på gryden, og der skal ikke røres rundt i gryden. Man sætter kogepladen på 3/4 varme og lader massen varme op til kogepunktet. Når der begynder at komme kraftig damp ud under låget på gryden, tager man låget af og stikker termometeret ned i gryden. Uden at røre rundt følger man massen op til den er 160 g. celsius (endelig ikke over!!!) midt i gryden. Herefter skal massen køles ned til ca. 120 grader, evt. ved hjælp af vandbad. Nu kan smagsstofferne blandes i og der må røres rundt. Hurtigt efter hældes massen ud på bagepapir/teflonmåtte, og man vente til at den får hinde og kan formes til en klump. Nu kan man strække og hive massen så længe man tør, for man skal huske at man skal have tid til at klippe den til bolcher. Klipningen foregår ved at trække en pølse ud af klumpen og klippe den i passende stykker. Hvis man ønsker den trekantede bolcheform, drejes massen 90 grader efter hvert klip. De nyklippede og lune bolcher må ikke røre hinanden da de så vil klistre sammen. Bolcherne opbevares fri for fugt, evt. med lidt flormelis ved, og evt. i køleskabet. |
|
Opskriften er vist 27508 gange,
og udskrevet 257 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (6 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-02-23 19:52:53 Hvor kan man få maltekstrakt? Smølfen - 2010-01-22 22:43:07 Det er ikke nødvendigt at starte med at have låg på gryden fra start. Låget har kun den effekt, at den sørger for at vandet "vasker" evt. bolsjemasse ned fra siden, så det kan godt undværes... Bolsjemassen vil blive bedst ved at blive varmet til mellem 160 og 165 grader. Jeg går altid efter 162 grader, når jeg laver bolcher. Tro det eller ej, men de sidste få grader gør virkelig forskel. Men pas på... Hvis bolsjemassen bliver over 165 grader, brænder den på, og du vil ikke kunne holde ud at være i køkkenet i nogle timer. Jeg laver selv tit bolcher, og min grundopskrift er den samme som den her, dog lader jeg ikke massen køle i gryden, før jeg hælder den fra, for jeg har en speciel måtte og skrabere, som gør at jeg kan arbejde med bolsjemassen fra et tidligere stadie. Det er dog ikke nødvendigt, at købe det, hvis man kun laver bolsjer få gange om året, så er det her en glimrende opskrift. den seje frede - 2009-11-28 11:02:51 hvad er malt for noget hvad smager det af? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne