Agurksuppe
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl agurken, flæk den, skrab kærnerne ud og skær agurken i små terninger, som lægges i en skål og drysses med salt, og trækker ca. 45 minutter.
Skyl og hak purløget fint. Hak valnøddekærnerne for sig. Sæt purløg og valnødder til side. Når agurken har afgivet sin væde, skylles den i koldt vand og drypper herefter af i en sigte. Duppes herefter tør med et stykke køkkenrulle. Kom agurken i en suppeterrin, tilsæt hakkede valnødder, olie, lidt salt, lidt peber fra kværn, yoghurt, hakket purløg (tag 1 spsk. purløg fra til pynt) og knust hvidløg. Bland det hele godt. Rør til suppen er jævn. Sæt suppen i køleskabet 3-4 timer. Ved servering drysses med resten af purløget, midt på suppen. Tips: Det er vigtigt at denne suppe tilberedes mindst 4 timer før, den skal serveres, da det drejer sig om en sommersuppe, der skal spises kold. |
|
Opskriften er vist 41805 gange,
og udskrevet 513 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Gurli - 2011-06-17 16:30:48 Jeg syntes at den minder utroligt maget om Tazikki men den smagte nu godt.. dikal - 2005-01-01 01:01:01 det er godt og lække |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne