Lemon curd
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Oprindelsesland : England Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk æg sammen med sukker og citronskal i en tykbundet gryde. Hak smørret i mindre stykker og kom det i gryden. Pisk konstant over svag varme i ca. 15 minutter, til smørret er smeltet, og det er tyknet; det må ikke koge, så skiller det! Tilsæt citronsaft.
Kom citronsmørret på glas og opbevar det i køleskabet, hvor det kan holde sig i op til en uge. Lemon curd er godt til bla. ristet brød eller som fyld i en citrontærte. Tips: Lemon curd er et skønt engelsk påhit - ideelt på ristet toast, krydderbrød, honning- og sirupskager - eller som fyld i en citrontærte. |
|
Opskriften er vist 62849 gange,
og udskrevet 1608 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (17 stemmer) |
|
Kommentarer SANNE - 2017-09-02 09:47:37 KAN MAN BRUGE DE SAMME MÆNGDEFOROLD, OG LAVE ORANGECURD ISTEDET FOR? Inger eriksen - 2014-11-09 11:59:58 Kan man fryse lemon curd maria - 2012-07-20 20:48:29 jeg har nu prøvet både en originale og Janes version - den originale syntes mere klar og Janes mere hvidlig - men begge har en fin honning agtig konsistens. det kan vist være hip som hap med rækkefølgen ;-) ninna - 2012-06-22 20:58:58 hvor kan man købe Lemon curd? anonym - 2011-12-23 07:11:04 Har lige fulgt denne opskrift - perfekt Per - 2011-07-24 10:37:47 Hvordan skal konsistensen være?? jeg forestilte mig noget a la nutella, men den blev en del tyndere johnnie bendtsen - 2008-03-24 18:15:21 Jeg har lavet lemoncurd i Påsken, og den smager mums. Den er hurtigt lavet. Jeg har set, at der også findes en stikkelsbær curd. Den har en fin gul farve. Jytte - 2007-11-01 16:36:22 Jane har fuldstændig ret, et tip mere: brug usaltet smør det gør jeg. Jane - 2005-01-01 01:01:01 Hvis man følger den beskrevne fremgangsmåde er man sikker på fiasko!. Pisk æg og smør sammen, tilsæt æggene lidt ad gangen og pisk et minuts tid. Tilsæt derefter citronsaften og varm op på middelvarme til det hele bliver jævnt og blankt og tykner - ca. 15 min. Pas på, det må ikke koge! Tag gryden fra varmen tilsæt den revne citronskal og hæld på glas. vibeke - 2005-01-01 01:01:01 Ja, curden er god til alt som fx scones..men som tærtefyld gerne med lidt ekstra skal tilsat og evt "lukket" med et lag marengs -bagt sprød, er det en skøn bitter-sød oplevelse! suk... Jeanette - 2005-01-01 01:01:01 Er faktisk også rigtig godt i en roulade Ingelise - 2005-01-01 01:01:01 Tak for opskriften - lavede tit lemon curd da børnene boede hjemme - det skal nu bruges til julebrinch Christian - 2005-01-01 01:01:01 curd kan også forsigtigt vendes i flødeskum til lagkager, det er vigtigt ifl.engelske opskrifter at man bruger pastoriserede æg! lemoncurd findes også i orange udgave som også smager MUMS!!! anonym - 2005-01-01 01:01:01 Har lige købt et glas lemon curd, og det smager fantastisk. Glæder mig til selv at lave det... Inge - 2005-01-01 01:01:01 Har ledt høj og lavt for at finde en opskrift - Troede kun at det kunne købes færdig her. Bliver straks gemt i min kogebog. Skouns med citron smør og en skøn kop grøn te. Rå hygge TAK |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne