Valnøddeflutes

Valnøddeflutes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Flutes

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Valnøddeflutes, billede 4 Valnøddeflutes, billede 1 Valnøddeflutes, billede 2 Valnøddeflutes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
20 gram Gær, frisk
   
125 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 spsk. Ahornsirup 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Valnøddeolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Kærnemælk, creme fraiche og vand lunes til ca. 25 grader C, og gæren udrøres deri. Dette røres sammen med rugmel, ahornsirup, grovhakkede valnødder og salt.

Dejen røres/æltes sammen med hvedemel og olie. Dejen hæves til ca. dobbelt størrelse.

Dejen stødes sammen og formes som små brød eller evt. som små flutes. Brødet slåes op på en smurt plade, og hæves igen til dobbelt størrelse.

Brødet ridses efter endt hævning og pensles med æggestrygelse.

Bages i forvarmet ovn.
220 grader C i 15-20 minutter i Alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 23352 gange,
og udskrevet 627 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11149 (2654 kcal)
KJ pr. stk. 1114 (265 kcal)
Vægt ialt 893 gram
Vægt pr. stk. 89 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1248 KJ (297 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 40.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu