Andebryststeg med rodfrugter, appelsinsky

Andebryststeg med rodfrugter, appelsinsky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandKilde : Bilka

Indsendt :      Red :
Andebryststeg med rodfrugter, appelsinsky, billede 4 Andebryststeg med rodfrugter, appelsinsky, billede 1 Andebryststeg med rodfrugter, appelsinsky, billede 2 Andebryststeg med rodfrugter, appelsinsky, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.andebryststeg med brystben
 
 Rodfrugter:
200 g.skalotteløg
200 g.persillerod
200 g.knoldselleri
200 g.fennikel
2 fedhvidløg
 
 Appelsinsky:
2 spsk.sukker
2 spsk.Balsamicoeddike, mørk
1 dl.hvidvin
8 appelsiner
2 fedhvidløg
3 kvistrosmarin
1 dl.andefond
1 spsk.Maizena majsstivelse
60 g.smør
 salt
 peber
 sukker
 
 Braiseret julesalat:
4 faste julesalat hoveder
1 dl.æblecidereddike
1 fedhvidløg
0.5 dl.sukker
1 kvisttimian
1 spsk.olivenolie
 
 Valnøddekartofler:
0.5 dl.valnøddeolie
3 spsk.hakket persille
50 g.valnødder
600 g.små kartofler
2 spsk.valnøddeolie
2 spsk.rørsukker
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 170 grader C. alm. ovn.

Rids skindet på andebrystet og gnid det med salt. Kom det på en kold pande og steg brystet ved svag varme, indtil det er gyldent og sprødt. Kom andebrystet i ovnen i ca 30 minutter. Lad det hvile i 15 min. før udskæring.

Skræl løg, hvidløg og rodfrugter. Skær rodfrugterne i tern på ca. 1 cm x 1 cm. Hæld halvdelen af andefedtet fra panden og rist rodfrugter hurtigt ved høj varme.

Karamelliser sukkeret i en gryde og kog det op med balsamico og hvidvin. Riv skal af 1 appelsin (gem det til kartoflerne) og pres saften af resten. Tilsæt appelsinsaft sammen med hakket hvidløg og rosmarin og kog det hele ind til ca. 1/3. Tilsæt kyllingefond og kog saucen igennem et par min. Jævn den med Maizena rørt ud i lidt vand.

Pisk smør i saucen lige før servering – saucen må herefter kun varmes kort op, og ikke koge, da den ellers vil skille.

Braiseret julesalat
Blancher julesalat i saltet vand 1-2 min. og kom den i isvand.
Kog en lage af æblecider-eddike, hvidløg, sukker og timian. Tør julesalaten grundigt med køkkenrulle og rist den i olivenolie. Kom julesalaten i et ildfast fad, krydr med salt og peber og hæld lagen over. Kom julesalaten i ovnen i 20-25 min., indtil den er mør. Hæld overskydende lage fra.

Valnøddekartofler
Bland valnøddeolie, appelsinskal, persille og hakkede, ristede valnødder. Kog kartoflerne og rist dem let gyldne i olivenolie og tilsæt rørsukker det sidste minut. Vend kartoflerne rundt i valnøddeblandingen.

Server andebrystet skåret i skiver med de appelsinglaserede rodfrugter, den braiserede julesalat og valnøddekartoflerne.

Tips:

Når man skal lave festmad, kan det være en god idé at forberede f.eks. sauce og grøntsager på forhånd, og opbevare det i køleskabet, inden det skal bruges.

I stedet for valnøddeolie kan du bruge en anden olivenolie, og som erstatning for æblecider-eddiken kan du bruge krydder-eddike.





karakterer:
Opskriften er vist 142334 gange,
og udskrevet 4665 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-18 21:20:11
lavede andebrystet på en bund af appelsinbåde, anis og hvidvin, og dryssede knust anis på skindet - smager superskønt

  -   2010-12-15 11:45:43
Vi havde mødet i en pigeklub i går og klapsalverne ville ingen ende tage. Rigtig god og sundere andemenu med rigtige gode råvarer. Fulgte rådet om at lave grøntsagerne dagen før. Mindre stress.

  -   2010-01-16 17:29:21
"Server andebrystet skåret i skiver med de appelsinglaserede rodfrugter?", Hvordan kom det ind med de appelsinglaserede rodfrugter? som jeg læser det er appelsinskyen sovsen??? Mvh Anette

  -   2009-12-20 19:00:21
genial måde at stege et andebryst på - det kan selv den mest uerfarne i et køkken finde ud af.....hvis man skal lave hele opskriften syns jeg nok man skal være i stand til at holde hovedet koldt...men lykkes det er retten fantastisk lækker