Andebryststeg med rodfrugter, appelsinsky
Hovedingrediens : And - Andebryst Højtid: Jul Kilde : Bilka Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 170 grader C. alm. ovn.
Rids skindet på andebrystet og gnid det med salt. Kom det på en kold pande og steg brystet ved svag varme, indtil det er gyldent og sprødt. Kom andebrystet i ovnen i ca 30 minutter. Lad det hvile i 15 min. før udskæring. Skræl løg, hvidløg og rodfrugter. Skær rodfrugterne i tern på ca. 1 cm x 1 cm. Hæld halvdelen af andefedtet fra panden og rist rodfrugter hurtigt ved høj varme. Karamelliser sukkeret i en gryde og kog det op med balsamico og hvidvin. Riv skal af 1 appelsin (gem det til kartoflerne) og pres saften af resten. Tilsæt appelsinsaft sammen med hakket hvidløg og rosmarin og kog det hele ind til ca. 1/3. Tilsæt kyllingefond og kog saucen igennem et par min. Jævn den med Maizena rørt ud i lidt vand. Pisk smør i saucen lige før servering – saucen må herefter kun varmes kort op, og ikke koge, da den ellers vil skille. Braiseret julesalat Blancher julesalat i saltet vand 1-2 min. og kom den i isvand. Kog en lage af æblecider-eddike, hvidløg, sukker og timian. Tør julesalaten grundigt med køkkenrulle og rist den i olivenolie. Kom julesalaten i et ildfast fad, krydr med salt og peber og hæld lagen over. Kom julesalaten i ovnen i 20-25 min., indtil den er mør. Hæld overskydende lage fra. Valnøddekartofler Bland valnøddeolie, appelsinskal, persille og hakkede, ristede valnødder. Kog kartoflerne og rist dem let gyldne i olivenolie og tilsæt rørsukker det sidste minut. Vend kartoflerne rundt i valnøddeblandingen. Server andebrystet skåret i skiver med de appelsinglaserede rodfrugter, den braiserede julesalat og valnøddekartoflerne. Tips: Når man skal lave festmad, kan det være en god idé at forberede f.eks. sauce og grøntsager på forhånd, og opbevare det i køleskabet, inden det skal bruges. I stedet for valnøddeolie kan du bruge en anden olivenolie, og som erstatning for æblecider-eddiken kan du bruge krydder-eddike. |
|
Opskriften er vist 142654 gange,
og udskrevet 4671 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (26 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-02-18 21:20:11 lavede andebrystet på en bund af appelsinbåde, anis og hvidvin, og dryssede knust anis på skindet - smager superskønt Henny - 2010-12-15 11:45:43 Vi havde mødet i en pigeklub i går og klapsalverne ville ingen ende tage. Rigtig god og sundere andemenu med rigtige gode råvarer. Fulgte rådet om at lave grøntsagerne dagen før. Mindre stress. ALB - 2010-01-16 17:29:21 "Server andebrystet skåret i skiver med de appelsinglaserede rodfrugter?", Hvordan kom det ind med de appelsinglaserede rodfrugter? som jeg læser det er appelsinskyen sovsen??? Mvh Anette jette - 2009-12-20 19:00:21 genial måde at stege et andebryst på - det kan selv den mest uerfarne i et køkken finde ud af.....hvis man skal lave hele opskriften syns jeg nok man skal være i stand til at holde hovedet koldt...men lykkes det er retten fantastisk lækker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne