Brændtemandler
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hæld alle ingredienserne op på en pande. Varm på høj varme indtil man kan køre en knækken.
Tag mandlerne af og lig dem på noget bagepapir. Skil mandlerne inden sukkeren er kold. |
|
Opskriften er vist 196763 gange,
og udskrevet 4705 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (217 stemmer) |
|
Kommentarer Dorte Rasmussen - 2019-12-05 18:36:07 Hvorfor er de så klæbrige? Mandel elskeren - 2016-12-03 16:00:36 Hej!😄 Denne opskrift er så perfekt og let! Det er så super duper lækkert også!❤️ Charlotte - 2015-02-26 19:16:56 Man kan også bruge saltede peanuts, super lækkert. Bettina 1965 - 2013-12-14 20:07:45 De er bare super duper MUMS. 10 tal, herfra. Og glædelig jul :-)) Sannie - 2012-12-20 10:12:17 Jeg har lavede denne opskrift flere år nu. Men de sidste par år her har jeg kommet 1 tsk. Kanel i det bliver super lækkert og det dufter dejlig af jul i medens ELSKER DEM Alex - 2012-12-18 18:56:05 Med kakao og vanillesukker bliver de helt perfekte! Hvis man er klar på, at der skal røres hele tiden, så er det ikke så svært! Dette var min første gang :) Malene - 2012-12-13 13:32:03 Mine mandler "knækkede" før de blev så mørke som dem på billedet. De smager super godt, men ærgerligt med farven, når man ikke kan lide dem med div. Krydderier og vanille og hvad folk ellers finder på af mærkelige ting. Liam D - 2012-11-05 19:41:18 Den lyder god skal til at lave den :-) :-) mettepiiigen - 2012-06-22 17:01:34 Jeg har lavet 2 forskellige opskrifter på brændte mandler nu. En med sukker og så denne her opskrift.. Begge gange er mine mandler blevet bløde. Smagen er dejlig, men synes det er en skam de bliver bløde indeni. Nogen der ved hvad jeg evt gør galt? Lene - 2011-12-13 07:55:06 De bliver endnu bedre, hvis man kommer 1 tsk. vanillesukker i.... jonna - 2011-12-12 21:26:17 de er super gode alma - 2011-11-25 17:31:34 det er det bedste jule slik jeg har fået, vi skal ha det den 15/12 fordi det er min fødseldag Signe Makka Pakka - 2011-08-21 18:16:14 Husk at stoppe ved knæk-lyden eller når de ser grynede ud, ligesom dem man køber. Ellers smelter sukkeret igen og bliver til karamel, og det vil være umuligt at få dem adskilt, og fortsætter man yderligere brænder man dem på. Så husk at stoppe i tide. Har netop prøvet opskriften sammen med min mor. :) Signe Makka Pakka - 2011-08-21 17:23:55 Jaaaa! Nu skal jeg lave dem med min mor! Håber de smager godt! ;D mathilde pedersen - 2010-12-25 14:39:11 kan en på 12 år lave dem det er mig anonym - 2010-12-23 20:15:44 ..super nem opskrift, hurtigt at lave (i stedet for de "kog, køl, kog igen og køl" opskrifter som findes. Og så er de gode hver gang, tak for den! C - 2010-11-29 14:52:24 hvor lang tid tager det ca. at lave dem?? yo - 2010-11-22 14:03:49 de er vild gode og nemme at lave Signe..;b - 2010-11-21 12:13:21 kan man ikke også bruge skukker i stedet for flormelis??(; sofia - 2010-11-15 14:05:23 prøv dem... de er helt vildt nemme og lave Charlotte - 2010-11-12 20:59:23 Jeg hørte aldrig nogen knækkelyde - det resulterede dårlige brændte mandler anonym - 2010-08-25 16:00:33 DI ER SKIDE DÅRLIGE... i burte ikke anbefale nogen at lave dem!!! anonym - 2010-01-09 20:55:31 Mmmhh de er gode ;D Elsker nemelig brændte mandler anonym - 2010-01-08 14:04:12 Hvis man ud over kakao mælken tilføjer lidt kanel dufter de endnu mere som dem de laver på gaden:D Ala - 2009-12-11 07:28:07 Hvis man ikke synes at de er gyldne/brune nok, kan man altid tilføje lidt kanel på panden også. (Stødt kanel). Dette giver en flot brun farve og dejlig julesmag... tina - 2009-12-02 20:36:13 Man skal røre i dem med en træske. Og man skal blive ved i lang tid, først bliver det noget hvidt klumpet stads, så bliver det "flydende" igen, og så hører man knæk lyden, hvilket betyder at de har fået nok:) umulius - 2009-11-08 01:16:31 Kan ikke hitte ud af det har prøvet en mill gange nu og jeg får engang hvid sukker masse om mandlerne varmer jeg det for længe? Rikke - 2009-11-07 12:48:38 Jeg synes de smager himmelsk med kakao og vaniliesukker :D Kommer helt i julestemning cæsar - 2008-12-21 20:13:18 lidt mere information TAK!!! men ellers fint. smager godt.. men man skal altså vide lidt mere! heeh.. Simone - 2008-12-21 14:42:46 De smager mega godt med kakao. Jeg erstatter vandet med kakao. Myu - 2008-12-20 17:52:33 Jeg har prøvet med kakaomælk og vanille i. Jeg er ikke sikker på resultatet endnu, men her er hvad jeg ved indtil videre. Jeg rørte og rørte og hørte aldrig en knækken. Til sidst måtte jeg stoppe for synes det begyndte at se suspekt ud. Fordi jeg ikke hørte det knække kom jeg til det punkt hvor sukkeret nærmest ligner sig selv igen, og så videre til det nærmest blev karamel. Det skal man da ikke vel? Jeg har smagt på en der stadig er varm men jeg ved ikke rigtig hvad jeg synes om dem endnu... Vibeke, Norge - 2008-12-03 22:58:20 Jeg bruker min mormors oppskrift: 1 koppp mandler, 3/4 kopp sukker, 1/2 kopp vann. Så kan man jo selv velge hvor stor koppen skal være. Det hele kokes, først blir det tørt, så skal sukkeret smelte til det knekker, rør godt i det hele. Helles på en oljet plate og tas fra hverandre - bruk en gaffel, det blir helv.... varmt. Thommy - 2007-12-23 20:00:08 Hej Linda Hvor længe de kan holde Tjaaa til du har spist dem nej Pjat men ca ½ år og skulle du værre en af dem der bedst kan li dem lune kan du lune dem i en microoven i ca 15 sec på et lille fad med køkken rulle over God Jul til alle ramin - 2007-12-23 08:51:18 julmad er det bæste jeg hved Bo - 2007-12-22 13:48:06 Du kan da bare prøve at lave en grydefuld med kakao... Vinni - 2007-12-17 08:39:55 Jeg vil også gerne høre om det er rigtigt det med kakaomælk og vanillie, jeg synes nemlig heller mine(som opskriften) smager helt som dem man køber på gaden. Så vil gerne prøve den med kakao. Jette - 2007-12-16 14:29:38 Det er en god ide at bruge to gafler til at skille dem ad med - så brænder man ikke fingrene. Man kan bare koge panden af hvis sukkeret sidder for godt fast. Thommy - 2007-12-11 23:24:23 Brandet mandler skal laves sådan 500g Mandler 500g Sukker 1 tsk vanile 1 tsk kanel 2½ dl vand Det hele kommes i en gryde og røres i med en gryde ske af træ til den er kogt ind mandleren tages af lige før sukkert bliver til karemel der efter kommes de i en fad elller en stål skål og holdes adskilt til de er tørre RA - 2007-12-10 20:38:14 Hej Jens hvordan ved du det med cacaomælk og vanillesukker ??? :-)Og er der nogle herinde som har prøvet det ?? julies - 2007-12-08 18:49:37 de er bare super gode og SÅ nemme.. kan kun anbefales af mig. de får et 10 tal af mig nam nam linda - 2007-12-05 14:56:38 Hvor længe kan man gemme dem? Jeg vil gemme dem i en lufttæt dåse. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne