Tærte med hakket oksekød, fetaost og oliven

Tærte med hakket oksekød, fetaost og oliven, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Tærte med hakket oksekød, fetaost og oliven, billede 4 Tærte med hakket oksekød, fetaost og oliven, billede 1 Tærte med hakket oksekød, fetaost og oliven, billede 2 Tærte med hakket oksekød, fetaost og oliven, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Butterdej, rulle 1 pakke med butterdejsruller vejer 450 gram og indeholder 2 ruller
   
  Fyld:
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
   
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
100 gram Feta. 40+
50 gram Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
   
Opskrift:
Rul butterdejen ud i et tyndt lag. Fordel dejen i en smurt tærteform ca. 27 cm. i diameter. Forbag tærtebunden ved 200 grader C. alm. ovn i 10 minutter.

Hak løg og hvidløg fint og svits løgene i olien. Tilsæt kødet og svits det. Blend de flåede tomater, pisk æggene og fløde i.

Tryk den forbagte bund flad og fordel kødet på bunden. Hæld æggemassen over og fordel fetaost skåret i tern og oliven på tærten.

Bag tærten færdig ved 200 grader C alm. ovn ca. 35 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 105826 gange,
og udskrevet 2726 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14761 (3514 kcal)
KJ pr. Pers. 3690 (878 kcal)
Vægt ialt 2047 gram
Vægt pr. Pers. 511 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 721 KJ (171 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 12.5 gram
Kulhydrat 7.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-19 20:32:47
Jeg frygtede den ville være vandet, men den var fin i konsistens. Jeg lavede tærten efter punkt og prikke. Nej det er løgn. Jeg brugte tærtedej og ikke butterdej, men ellers... Den var meget smagsneuttral. Ingen waow effekt, Hvorfor ingen krydderier? Den var ret skuffende i smagen.

  -   2012-05-14 13:41:40
Altid en succes; rigtig god.

  -   2010-09-20 15:02:45
FANTASTISK tærte! Er lavet ofte. Har indimellem smidt lidt porre, peberfrugt mv i. Men rigtig lækker madtærte som manden også gider spise!

  -   2008-08-28 21:46:51
En stor skuffelse, med en meget kraftig smag af tomater..

  -   2007-09-23 18:27:09
Mangler måske lige et par peberfrugter eller lignende, men ellers fin :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Super god - salat som tilbehør kan anbefales

  -   2005-01-01 01:01:01
Nej den er rigtigt tyrkisk. Den smager rigtigt godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Hakket lammekød, så er den rigtig Græsk