Oksekødssamosaer med myntechutney
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt : Red : |
|
|
Varm olien i en dyb pande og tilsæt løg og ingefær. Steg indtil løgene er bløde og gyldne.
Tilsæt kød og karry. Svits ved høj varme, indtil kødet er brunet. Tilsæt salt og tomat og lad det simre under låg i 5 minutter.
Tilsæt kartofler og vand og lad det koge i 5 minutter.
Tag panden af komfuret og stil retten til afkøling. Rør mynten i.
Forvarm ovnen til 210 grader. Skær butterdejen ud i cirkler med en diameter på 13cm. Skær cirklerne i halvcirkler. Lav en kegleformet lomme ved at folde halvcirklen og trykke de buede kanter sammen.
Læg 2 tsk af kødblandingen i hver af lommerne og luk åbningen ved at trykke kanterne omkring åbningen sammen. Læg butterdejsbrødene på en smurt bageplade.
Pisk æggeblommen sammen med fløden og pensl brødene med blandingen. Bag i 10- 15 minutter.
Myntechutneydip: Hak mynten, forårsløgene og chilien groft og læg det i en blender eller foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser.
Blend det grundigt. Serveres til de varme samosaer.
Kokkens notater: Opbevaringstid: Samosaerne kan forberedes flere timer i forvejen og opbevares i køleskabet. Bag dem lige inden de skal serveres. Chutneyen kan tilberedes dagen i forvejen og opbevares i køleskabet. Tips: Chutneyen kan serveres som tilbehør til mange forskellige karryretter. Garam masala er et krydderi, der skal tilsættes, lige inden retten serveres. |
|
Opskriften er vist 11673 gange,
og udskrevet 286 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2007-04-11 23:00:15 samosa laves med dej af kikærtemel, ikke med butterdej... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne