Klejner med gær
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun en stor kop mælk op til ca. 25-30 grader, kom derefter gær, æg,sukker og margarine i og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen slipper.
Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud uden at den bliver alt for tynd. Skær dejen ud med en klejnetriller,og vrid dem med det samme. Kom svinefedt i en gryde og varm op til det syder omkring en tændstik (den ende uden svovl). Kom derefter klejnerne op i fedtet og vend dem med en strikkepind. Klejnerne tages op når de er gyldne. |
|
Opskriften er vist 71113 gange,
og udskrevet 1944 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten Merrild - 2022-11-17 16:46:32 Eller sagt på en anden måde, hvor mange mm tyk skal dejen rulles ud? Kirsten Merrild - 2022-11-17 12:21:25 hvor mange klejner af en portion - ca? Kirsten Merrild - 2022-11-17 11:48:36 hvor længe kan de holde sig friske? katrine - 2015-11-18 18:04:00 Spændende 😉 Allis Borge - 2010-11-19 14:12:06 uspiselige mangler smagsstoffer Per Dallgaard - 2007-11-20 20:46:48 De bedste klejner, som jeg har smagt - helt fin uden kardemomme dorte - 2005-01-01 01:01:01 Rigtige gode men mangler dog lidt lidt kardemomme og/eller citronsaft i. Tag evt. citronsaft og lave glasur af |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne