Kagecreme - Lagkagecreme - Vaniljecreme
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggeblommer, sukker og vanille piskes sammen, derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i.
Resten af mælken koges, hvorefter cremeblandingen kommes i og piskes godt igennem til det tykner. Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag. Tips: I stedet for vaniljestang kan bruges 2-3 tsk. vaniljesukker. |
Kogt kagecreme, lagkagecreme, vaniljecreme ja kært barn har mange navne. Ang. tykkelsen på cremen, så er det nok noget man lige skal prøve nogle gange, det er tid og varme som er afgørende faktor :)
|
Opskriften er vist 542417 gange,
og udskrevet 7013 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (156 stemmer) |
|
Kommentarer Helle - 2021-02-26 16:01:54 Super god opskrift, dejlig smag. Alberte - 2020-08-07 17:42:30 Den er god anonym - 2019-02-19 18:05:18 Dejlig nem creme opskrift som virker hver gang.😊😊 Ole - 2016-10-01 03:20:57 Har nu lavet denne creme 5-6 gange, kan simpelthen ikke gå galt, men man skal være varsom og piske hele tiden når mælken bliver varm og eventuelt holde gryden lidt fra varmen når cremen begynder at stivne. Ole - 2016-08-22 03:41:57 Super opskrift, kan ikke gå galt hvis man blot rører/pisker konstant under opvarmningen, da maizenaen først stivner tæt på kogepunktet. Har lavet cremen flere gange og er både hurtigt og nemt. Janni - 2016-08-03 08:14:53 I forbindelse et familie medlem har Allergi imod majs/majsstivelse. Hvad kan der så evt bruges i stedet for som stivelse? er der nogen som har erfaring med det? Michele - 2016-07-16 17:19:20 En super god opskrift, den blev helt perfekt når man følger opskriften. Til jer der brænder den på, så skal mælken ikke koge, men kun koge op. Der er stor forskel. Cremen skal køle af inden den kommer på kagen, hvilket er sund fornuft for dem der er van til at bage ;) Mathilde - 2016-01-28 22:19:38 Opskriften er helt som den skal være. Cremen skal varmes noget mere, hvis den er tynd. Lidt ligesom en bearnaise. Glæder mig til at smage den! Jannik - 2016-01-20 07:24:13 DET SKAL LIGE SIGES, at mælk ikke må få for meget varme. Når mælken begynder at dampe, så skru meget ned for varmen, på mit komfur skal den skrues ned til 2-3 ud af 6 indstillinger, og så lade den koge op derfra. Det må kun lige komme en enkelt bobbel i ny og næ. Syntke - 2015-05-12 15:55:19 Super nem og lækker og tager ikke meget længere tid at lave end en pulver en. Lav den dagen forinden og sæt på køl, så er den perfekt, når lagkagen skal samles. Omnom! :-P Marie - 2015-02-07 08:15:58 Jeg skulle lave til en hel lagkage med fire bunde! Der var i den grad ikke nok, men den smagte godt. Nu skal jeg lave lagkage igen og vil forsøge med en dobbeltpotion;) Sandra - 2015-02-03 23:05:17 ALT FOR FLYDENDE!! Havde lyst til at smide hele lagkagen i skraldespanden, fordi den bare dryppede med kagecreme. Så meget for hjemmelavet kagecreme, jeg bruger brevene med kagecreme næste gang. Agnete - 2014-01-11 12:08:26 Man behøver ikke at røre i cremen når den afkøler. Læg et stykke film hel tæt på cremen sæt den i køleskab. Derefter når den er kold, tages ud og røres blød med lidt fløde. Tilsidst vendes lidt flødeskum i og vupti er den klar.Lækkert. anonym - 2013-12-06 22:23:52 Den var desværre lige til at hælde ud. Jeg fik jo desværre ikke læst kommentarerne. Havde været dejligt, hvis den info havde stået ved opskriften..... Mads - 2013-07-01 16:03:08 Det er en god opskrift. Har lavet den en del gange, og kan ikke se hvordan det kan få en tynd creme ud af det... Birthe - 2012-09-14 13:25:59 Perfekt creme. Har lavet den lige efter opskriften, dog kun ½ portion til en lagkage. Den er da bare super, man skal bare røre i den af og til indtil den bliver kold. anonym - 2012-07-29 12:37:44 cremen er god nok brugte lidt mere majsel bliver god med flødeskum blandet i. Johanne. - 2012-05-13 11:29:27 Bare et lille forslag: jeg har lige lavet en anden creme med 1 æggeblomme og 40 gram maizena. Perfekt tykkelse ! Kan virkelig anbefales. Ditte - 2011-09-23 04:20:25 Typisk maend at de ikke foelger opskriften og saa brokker sig over resultatet! Er der nogen der ved om man evt kan fryse cremen? John T - 2011-05-20 06:36:02 Opskriften er god nok. Jeg oplevede ogsaa den var for tynd da jeg tog den af men det var snarere pga utaalmodighed fra min side, at det gik saadan. Til gengaeld kunne jeg ikke bruge det tynde sjask til min lagkage og proevede at varme den op igen men med konstant omroering - og vupti jeg opnaaede den oenskede tykkere konsistens Pigen - 2011-02-01 10:32:51 Emh.. Hvem skal man stole på? Dorte Mueller eller Rune og Allan?! Vi har virkelig brugt for at den er go'! Inga Hansen - 2011-01-11 17:28:28 jeg synes at den er rigtig god. jeg gjorte det at vaniljestangen kom op i gryden med mælken og blev kogt med, det synes jeg at vaniljen kommer mere frem i smagen. Momo - 2010-11-23 17:57:06 Kan man vende flødeskum i når den er afkølet? anonym - 2009-07-29 00:38:07 Tusind tak Per, jeg fandt den ogsaa et andet sted og lavede den min datters foedselsdag, da vi bor i USA og jeg gerne vil beholde danske traditioner . Inge-Lise Per - 2009-07-28 13:45:29 I stedet for majsstivelse kan bruges kartoffelmel eller hvedemel. Lilian - 2008-02-16 15:56:21 God opskrift, men typisk mænd, at den fejler. I har selfølgelig ikke læst opskriften ordentligt igennem inden I gik i gang. Det er ellers madlavningens 1. bud. Læs opskriften grundigt og følg den slavisk 1. gang. Først derefter kan man rette ind på den og tilføje sine egne finesser. God vind fremover med cremen! Jane Olsen - 2006-12-02 19:05:01 jeg lader alle ingridienser koge op under konstant omrøring - tar derefter gryden af og jævner forsigtig under kraftig omrøring med kartofelmeljævningen. mkh JO Anette - 2005-01-01 01:01:01 Den allerbedste creme jeg har lavet, tak for en god opskrift. Til opskrift-indehaveren, Rune, Allan og andre... - 2005-01-01 01:01:01 Kunsten er at røre konstant - og ganske længe - mens cremen koger op ved svag/medium varme. Der skal røres intenst for at cremen ikke brænder på. Herefter vil cremen tyknes og begynde at dampe/ryge pga. opkoget - og så er den klar til at sættes på køl :) Allan - 2005-01-01 01:01:01 Jeg må give Rune ret. Denne opskrift kan bestemt ikke anbefales. Cremen er alt for flydende - selv ikke efter jeg suplerede med et brev lagkagecreme-pulver fra Dr. Oetger ! Rune - 2005-01-01 01:01:01 den er da alt fot tynd, der er jo tillige alt for meget med mindre du skal lave 4 lagkager øv øv !!!! Dorte Mueller - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god creme, mange tak for den opskrift. Jeg har prøvet mange tidligere, men må sige, at dette er den bedste og letteste, jeg endnu har prøvet. Igen tusinde tak. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne