Chokoladekage uden æg 04

Chokoladekage uden æg 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chokoladekage uden æg 04, billede 4 Chokoladekage uden æg 04, billede 1 Chokoladekage uden æg 04, billede 2 Chokoladekage uden æg 04, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 g.hvedemel (helst økologisk)
6 spsk.usødet kakaopulver
2 tsk.bagepulver
2 tsk.natron
300 g.sukker
 
1.25 dl.olie
3 dl.vand
2 spsk.destilleret hvid eddike
2 tsk.vaniljeekstrakt
 flødeskum til pynt
 
 Glasur:
 mørkt chokoladesmør
 
 eller:
225 g.flormelis
25 g.usødet kakaopulver
75 g.smør hakket
1 spsk.gylden sirup
4 spsk.mælk
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn.

Sigt mel, kakao, bagepulver og natron ned i en stor skål og bland sukkeret i. Bland alle de våde ingredienser i en anden skål. Hæld de våde ingredienser sammen med de tørre på én gang og pisk, til dejen er glat.

Hæld dejen i en smurt springform og bag den i en time, til den slipper en strikkepind rent. Læg et stykke sølvpapir over kagen, hvis den bliver for mørk ovenpå.
Tag den ud af ovnen og lad den køle af i formen.

Vend kagen ud af formen og fordel chokoladecremen på toppen.

Hvis man selv laver glasuren, sigtes flormelis og kakao ned i en skål. Lav et hul i midten. Varm smør, sirup og mælk ved lav varme, til smørret er smeltet. Hæld det så i hullet i melblandingen og rør, til glasuren er jævn. Rør i den med en træske, indtil glasuren er afkølet og er begyndt at stivne lidt.

Bred glasuren ud på toppen og siden af kagen med en paletkniv. Pynt med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 115330 gange,
og udskrevet 1073 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (102 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-08-23 23:26:11
Jeg fulgte opskriften ud over jeg undlad eddike og tilsatte 1dl nutella den blev god.. vil helt sikkert lave den igen men dog vil jeg bruge mindre olie

  -   2017-07-19 23:03:24
Hej hvordan bager man en chokolade kage uden æg

  -   2012-05-29 14:24:09
Jeg er godt nok ikke fan...

  -   2012-04-15 11:16:57
den er bare super :D

  -   2012-03-25 09:57:40
Mhh.... Den var god.

  -   2011-11-23 15:21:37
hvor ´varm skal ovnen være?

  -   2011-10-19 14:03:04
den smager super (:

  -   2011-01-09 17:19:40
jeg synes det virker til at være et franskbrød med kakao i.

  -   2010-11-24 11:16:24
Der var noget helt galt med den kage. Både konsistens og smag. kan ikke anbefales.

  -   2010-08-25 19:00:33
hej jeg synes at den er mega godd men vis man brugte det uden edike er den rigtig god.....

  -   2010-08-24 14:24:07
Den bryder jeg mig ikke om, man kan ikke smage at det er en chokoladekage, man kan smage olien alt alt for meget. -Dog er glasuren vildt lækker :-)

  -   2010-07-10 21:05:51
kan man ikke bruge bagepulver i stedet for eddike og natron? Så slipper man vel for det der med syre til natron?

  -   2010-05-13 13:08:17
Vi laveede den uden natron.. Men med bananer.. LÆKKERT!! Masser af vaniliesukker. MUMS! MVH. De ondsvage (Line og Rebecca)

  -   2010-04-15 21:20:16
har nu prøvet at lave den uden natron som jeg skrev og gav den 30 min i ovnen og så blev den super god.

  -   2010-04-11 02:47:08
jeg prøver at lave den uden natron men har puttet noget svensk bitter mandel i i stedet for og ser hvordan den blir svaret på det skriver jeg senere.

  -   2009-11-25 12:34:40
Jeg har lavet kagen uden eddike, og den var rigtig lækker, istedet tilsatte jeg en knivspids salt og tilsatte et par spisesske sirup i dejen. og jeg synes den blev rigtig lækker.

  -   2009-11-04 17:38:09
Ikke en særlig god kage.. Ikke noget der kan anbefales!

  -   2009-05-18 17:13:32
mums en god kage, den kan kun anbefales at lave. :)

  -   2008-09-16 14:28:18
Er det eddike man ska putte i eller what?????????????

  -   2008-06-18 18:02:01
Jeg ville høre om nogle ved hvor man kan købe destilleret hvid eddike?

  -   2007-12-06 21:56:33
hvad gør jeg galt, har fulgt opskriften og den smager kun af mel.

  -   2007-04-04 21:43:52
Fantasisk kage som jeg snart har serveret for alle - og den får stor ros. Holder sig frisk længe. Jeg putter et lille glas abrikosmarmelade i - det er super.

  -   2007-01-07 16:31:33
Lad appelsonjuice erstatte en dl vand og edikken, så får I en super kage!<3

  -   2005-01-01 01:01:01
Sikker op du har brugt det rigtige eddike og den rette mængde? Jeg har lavet kage mange gang til stor glæde for hele familien

  -   2005-01-01 01:01:01
Vand kan skiftes ud med kærnemælk og det vil give den syre som natron har brug for.

  -   2005-01-01 01:01:01
Rent teknisk har det natron man kommer i kagen brug for den syre, som findes i eddiken. Jeg vil ikke anbefale man undlader den.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg lavede denne opskrift uden eddike, da jeg ikke symes det smagte særligt godt i. Derudover moste jeg to bananer og puttede i... Det gav kagen en rigtig lækker smag.