Rustikt dampet oksekød

Rustikt dampet oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseinderlår

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
350 g.oksekød, filet, culotte eller inderlår, afpudset
2 spsk.skyører, opblødt
 lille håndfuld gyldne nåle, 5-6 g.
4 mellemstore kinesiske svampe, opblødt
1.5 tsk.tyk sojasauce
3 spsk.jordnødde- eller majsolie
25 g.sizhuan-konserveret grønsag, skyllet
3-4 forårsløg, skåret i stykker à 5 cm, strimlet på langs
2-3 konanderblade revet i stykker (kan udelades)
 
 Marinaden:
1 cm.frisk ingefærrod, skrællet og revet fint
0.25 tsk.salt
0.25 tsk.sukker
1 spsk.tyk sojasauce
 sort peber, 6 omgange på kværnen
2 tsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
2 tsk.kartoffelmel
2 spsk.vand
1 spsk.jordnødde- eller majsolie
 
Opskrift:
Skær oksekødet i stykker à 2,5x4 cm og 6 mm's tykkelse. Læg det i en skål.

Tilbered marinaden: bland ingefær, salt, sukker, soyasauce, peber, vin og kartoffelmel med kødet. Tilsæt vandet, i spsk. ad gangen, rør i samme retning, til kødet er godt dækket. Lad det marinere i 20-30 minutter i køleskabet. Bland olien i umiddelbart før dampningen.

Si skyørerne og de gyldne nåle, og tryk vandet af de kinesiske svampe, men lad dem være fugtige. Skær skyørerne i ens stykker. Halver de gyldne nåle på tværs eller langs. Snit de kinesiske svampe i tynde strimler.

Bland skyører, gyldne nåle og kinesiske svampe sammen. Bland soyasaucen og i spsk. af olien i.

Snit den konserverede grønsag i meget tynde stykker.

Bland skyører, gyldne nåle, kinesiske svampe og den konserverede grønsag i oksekødet. Bred det ud på et ildfast fad med skrå sider.

Damp retten i en wok eller dampgryde over kraftig varme i 10 minutter, så er kødet halvt gennemdampet, eller i 13-15 minutter til det er helt gennemdampet. Tag det af varmen og fordel forårsløg og korianderblade ovenpå.

Opvarm de resterende 2 spsk. olie i en lille gryde, til det lige netop ryger. Hæld det over forårsløgene, så er de næsten kogt.

Tag fadet af wok'en eller dampgryden og server straks.





karakterer:
Opskriften er vist 13787 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu