Kødboller, Egyptiske

Kødboller, Egyptiske, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Egypten

EgyptenIndsendt :     
Kødboller, Egyptiske, billede 4 Kødboller, Egyptiske, billede 1 Kødboller, Egyptiske, billede 2 Kødboller, Egyptiske, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 røde chili
1 spsk.finthakket bredbladet persille
0.5 tsk.spidskommen
1 æg
3 spsk.rasp
500 g.hakket oksekød
 salt
 peber
 
1 finthakket løg
3 fedhvidløg
2 tsk.olivenolie
 
1 ds.flåede tomater
1.5 dl.oksebouillon
 
60 g.pinjekerner
 
Opskrift:
Bland de hakkede, udkernede chili, persille, spidskommen, salt, peber, æg, hakket kød og rasp til en fars. Form farsen til valnøddestore kødboller.

Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien på en pande og sauter løgene klare. Tilsæt hvidløg, fl. tomater og oksebouillon og kog saucen sammen et øjeblik.

Læg kødbollerne i saucen og lad retten simre ca. 20 minutter under låg. Vend kødbollerne forsigtigt af og til. Tag evt. låget af det sidste par minutter og lad saucen koge ind ved høj varme, til den er tilpas tyk.

Server med ris og tyrkiske brød.





karakterer:
Opskriften er vist 68645 gange,
og udskrevet 1600 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (107 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-06 20:35:28
Klassisk arabisk ret kaldet "Daoud Basha" eller "Davut Pasha". Retten er opkaldt efter den ottomaniske pasha der stod i spidsen for en forpost i de libanesiske bjerge. Pashaens navn var Daoud eller det danske ekvivalent "David". I Egypten putter de pinjekernerne (på arabisk snubar) ind i kødkollerne. og ja de bør ristes før de puttes i, på den måde smager de af mere. Led efter pinjekerne der ligner "fortænder" altså ikke de aflange pakistanke/kinesiske man finder mange steder, men sådan en lidt flad rektangulær form, det er dem de bruger i arabiske lande til denne ret. Ude på landet i Syrien har jeg smagt denne ret, med en tomatfattig sovs, der er ret olieret, eller sagt på en anden måde, en rigeligt udkogt løg- og tomatsauce.

  -   2012-03-26 20:29:07
Vil gætte på at pinjekernerne skal på panden efter løgene.

  -   2012-03-26 20:28:11
Super lækkert og et godt alternativ til hakkebøffer eller frikadeller. Dog kunne der godt være lidt mere sovs. Måske 2 1/2 dl bouillon i alt.

  -   2008-08-28 21:15:59
Genial opskrift, smager tossegodt :D

  -   2008-08-13 13:00:22
hvad skal pinjekernerne?????????????

  -   2007-06-15 07:41:15
Det smagte bare kanon godt !!

  -   2005-01-01 01:01:01
lyder godt vi laver det til skolen..hih

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor skal pinjekernerne bruges

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg er en ægyptisk pige, og vil gerne kom med nogle gode tips. Skræl 4 store kartofler og skær dem i terner, og imens saucen koges, sæt kartoflerne i før kødbollerne kommer i. Når kartoflerne bliver lidt bløde, Læg kødbollerne i saucen og lad retten simre ca. 20 min. under låg. Vend kødbollerne forsigtigt af og til. Velbekommende.

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg kunne gost tænke mig om pinjekerne skal i sausen....

  -   2005-01-01 01:01:01
total min stil man!