Andalusisk fondue

Andalusisk fondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kyllinge- eller kalkunlever
 friskkværnet peber
2 spsk.Halvtør sherry
 
 Sauce:
4-6 fedhvidløg
100 g.mayonnaise
1.5 dl.Cheasy fraiche 9%
 salt
 
 Endvidere:
150 g.små skalotteløg
4-500 g.bacon i skiver
200 g.svesker uden sten
 tandstikkere
2 ds.Artiskokhjerter
7.5 dl.olie
 
Opskrift:
Skær leveren i mundrette stykker, krydr dem med peber og sherry og lad dem trække ca. ½ time

Pil og pres hvidløgene. Rør dem i mayonnaisen sammen med den syrnede fløde og smag til med salt og peber.

Blancher skalotteløgene et par minutter, kom dem i koldt vand og pil dem.

Skær baconskiverne igennem på tværs. Pak et løg og en sveske ind i hvert stykke bacon og fæstn med en tandstikker.

Hæld væden fra artiskokhjerterne og del dem i kvarte. Pak artiskokhjerterne og leveren ind i bacon hver for sig og sæt en tandstikker i hver pakke.

Varm olien op i en fonduegryde. Stik de små pakker på fonduegaflen og steg dem i olien. Tag tandstikkerne ud og dyp pakkerne i hvidløgssauce.

En god krydret tomatpure, oliven, eddikesyltede peberfrugter, flutes og rødvin passer til.





karakterer:
Opskriften er vist 35150 gange,
og udskrevet 454 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-11 12:55:52
Hehe, "ukendt oprindelsesland"...? Mon ikke "andalusisk fondue" stammer fra Spanien...?!?!