Frikadeller á la Bourgogne

Frikadeller á la Bourgogne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Frikadeller á la Bourgogne, billede 4 Frikadeller á la Bourgogne, billede 1 Frikadeller á la Bourgogne, billede 2 Frikadeller á la Bourgogne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 g.hakket oksekød
100 g.bacon i skiver
2 spsk.hakket persille
1 niptimian
1 nipMuskatnød, friskrevet
1 æg
50 g.frisk brødkrumme
 Salt
 peber
50 g.smør
 
500 g.perleløg
1 fedhvidløg
225 g.champignoner
2 spsk.hvedemel
3 dl.rødvin
1 bouillonterning, okse
70 g.tomatpure konc.
 
Opskrift:
Baconen skæres i meget små tern.

Bland det hakkede kød med bacon, persille, timian, muskat, æg, brødkrumme, salt og peber. Rør farsen godt og form 16 små frikadeller.

Brun frikadellerne godt i smørret ved god varme. Når de er gyldne tilsættes perleløg og hvidløg og varmen dæmpes. Tilsæt champignon og lad dem stege med i ca 5 min.

Drys melet over, rør godt og hæld vinen ved. Bouillonterning smuldres i og tomatpuré tilsættes. Lad retten koge op og dæmp varmen. Simre i ca 20 min. ved svag varme.

Serveres med frisk båndpasta.





karakterer:
Opskriften er vist 33660 gange,
og udskrevet 735 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu