Butterdejsrulle med oksekød

Butterdejsrulle med oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Butterdejsrulle med oksekød, billede 4 Butterdejsrulle med oksekød, billede 1 Butterdejsrulle med oksekød, billede 2 Butterdejsrulle med oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
   
  Kødfyld:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Basilikum, tørret
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Spinatfyld:
350 gram Spinat, frisk nippet for stilke
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Svits de rensede champignoner, der er skåret i kvarte, i olie. Tag demop af gryden og brun dernæst det hakkede oksekød. Kom champignonerne tilbage i gryden sammen med tomatpuré og bouillon. Krydr med salt og peber, basilikum og hvidløg. Lad blandingen simre ca. 10 minutter.

Damp spinaten i smør, til den falder sammen. Krydr med salt og reven muskatnød.

Lad butterdejspladerne tø ca. 20 minutter ved stuetemperatur. Læg dem side om side og i forlængelse af hinanden, så kanterne går lidt ind over hinanden. Rul dejen ud.

Fordel farsen på dejen og bred den dampede spinat (uden væde) over. Pensl kanterne med æg og rul dejen sammen som en roulade. Læg rullen på sammenføjningen.

Pensl med æg og bag rulle ca. 40 min. ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 98628 gange,
og udskrevet 3158 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17161 (4086 kcal)
KJ pr. Pers. 4290 (1021 kcal)
Vægt ialt 2212 gram
Vægt pr. Pers. 553 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 775 KJ (184 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-14 20:23:52
Jeg brugte ogsaa frisk butterdej, det virkede fint. Jeg smurte et lag floedeost paa butterdejen foer jeg puttede fyldet paa, det smagte rigtig godt. Men hvis du goer det saa husk at bruge minde salt i det andet fyld.

  -   2011-09-08 16:45:49
Vil afprøve retten i løbet af weekenden. Er der nogen sovs til og/eller skal den serveres med kartofler, ris, pasta, salat eller flútes.

  -   2011-09-08 15:19:10
Den er lækker nok, men jeg synes måske at tomatpuréen burde erstattes med noget andet.

  -   2011-09-05 15:50:08
Hvis butterdejen smelter tror jeg nærmere at det er fordi at du ikke har afkølet fyldet

  -   2011-06-07 20:10:14
jeg lavede den af fersk butterdej og frosen spinat, dårlig ide, da butterdejen smelter inden man kan rulle det sammen, og spinaten smager ikke af nok.. Ellers er det lækkert :)

  -   2005-01-01 01:01:01
det er rigtig godt

  -   2005-01-01 01:01:01
fetaost ovenpå spinatfyld