Braiserede hakkebøffer i urter

Braiserede hakkebøffer i urter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Braiserede hakkebøffer i urter, billede 4 Braiserede hakkebøffer i urter, billede 1 Braiserede hakkebøffer i urter, billede 2 Braiserede hakkebøffer i urter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Urter:
200 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Sauce:
10 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
800 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Kartoflerne sættes over at koge.

Form kødet til 2 bøffer. Opvarm olien og steg bøfferne godt brune på begge sider ca. 2-3 minutter på begge sider. Krydr dem med salt og peber.

Tag bøfferne af panden og rør mel i panden og tilsæt derefter bouillon. Kog saucen let igennem.

Imens blendes urterne i foodprocessor.

Læg bøfferne i et ildfast fad, hæld urter og saucen over og bag bøfferne ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 25 min.

Server sammen med de nykogte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 34205 gange,
og udskrevet 654 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12157 (2894 kcal)
KJ pr. Pers. 3039 (723 kcal)
Vægt ialt 3240 gram
Vægt pr. Pers. 810 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 375 KJ (89 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 6.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-08 17:55:06
Ideen er fin nok, men retten er meget flad/jævn smagsmæssigt. Der mangler noget syrlighed m.m. - der er noget om det alle kokke siger, at der skal være surt, sødt, bittert, salt, umami m.m. Og her er i og for sig kun amami og sødt. Må ske en relish el. agurkesalat til ?

  -   2010-10-24 14:57:47
Jeg havde en rest kraftig grønsagssuppe og brugte den som sauce og urter. Siede først grønsagerne fra, jævnede suppen en smule med maizena. Derefter lagde jeg grønsagerne tilbage rundt om bøfferne, og sovsen over grønsagerne. (som på billedet). Mine bøffer var 150 gram pr. stk. og det hele fik 25 min. i ovnen ved 200 grader. Smagte herligt.

  -   2008-02-05 22:17:29
Det er jo urterne som blendes

  -   2008-01-29 17:06:08
hvor kommer, selleri, gulerødder, løg og hvidløg ind i retten?