Peberkagehus (Dej og tegning)

Peberkagehus (Dej og tegning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Kagehus 1 Kagehus
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Peberkagehus (Dej og tegning), billede 4 Peberkagehus (Dej og tegning), billede 1 Peberkagehus (Dej og tegning), billede 2 Peberkagehus (Dej og tegning), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
180 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
290 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 spsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
3 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 spsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
900 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
1 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
0.5 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Kom farin, sirup og smør i en lille gryde og smelt det ved svag varme. Afkøl det.

Bland krydderier og natron i melet og kom fedtstof-sukkermassen i sammen med mælken. Ælt dejen sammen. Lad den hvile koldt nogle timer, gerne til næste dag.

Rul dejen ud til en 3 mm tyk plade og skær den ud efter skabelonerne. Skær også en dejplade ud til døren og udstik det runde vindue med et glas. Skær ud til bundplade, som huset skal limes på. Udstik grantræer efter form.

Bag ved 200 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter. Lad kagepladerne blive kolde på bagerist.

Glasur:
Det hele røres sammen og puttes i sprøjtepose.

Sprøjt vinduer og dør med flormelisglasur. Taget skal først pyntes, når huset er sat sammen. Smelt sukkeret på en pande. Tag panden fra varmen.

Dyp dør og det runde vindue i den smeltede karamel og "lim" det på. Lim huset sammen på bundpladen. Skorstenen "limes" sammen og sættes på taget til sidst.

Pynt nu taget med glasur og sæt linser på. De glaserede grantræer "limes" på bundpladen. Drys til sidst med sigtet flormelis.

Pas på med den varme karamel og børnene.

Udskriv tegninger her





Beskrivelse:

En nem opskrift på peberkagehus

Måske har du set de sødeste og flotteste peberkagehuse i film, i madmagasiner eller som billede på nettet og tænkt, at det ser alt for kompliceret ud at lave dem selv. Men faktisk er det ikke særlig svært at lave, så snart du har styr på peberkagehusets mål og dejen til peberkagehuset. Det er en sjov og hyggelig proces, hvor du nemt kan inkludere børnene i køkkenet. De vil elske at dekorere det færdige hus, og gøre det til deres eget lille eventyrlige julehus. Med denne peberkagehus opskrift ender du ud med det fineste lille hus, som enten kan pryde stuen i hele julen, eller spises lidt hen ad vejen, som dagene frem til juleaften skrider frem.

Byg selv peberkagehus

Selve dejen til kagehuset består af den samme dej, som når du bager peberkager. Det næste er at få styr på målene. Der findes mange forskellige peberkagehus skabelon mål på nettet, og sommetider kan man købe skabelonerne i supermarkedet omkring juletid. Når du har tegnet din skabelon og klippet den ud, placerer du dem på den udrullede dej og skærer delen ud med en skarp kniv.

Tips til pynt

Dekorer dit peberkagehus med glasur, chokoladeknapper og krymmel - kun fantasien sætter grænser. Det er vigtigt, at glasuren er kraftig og ikke løber, ellers vil det ødelægge udseendet på dit fine kagehus.

Har du styr på alle småkagerne til jul? Ellers finder du et bredt udvalg af opskrifter på julesmåkager her på siden.

FAQ

Hvordan bager man peberkagehus?

Først laver du en dej - her kan du snildt anvende samme opskrift som til almindelige peberkager. Bagefter lægger du en skabelon på den udrullede dej og skærer de forskellige dele ud. Tilslut samles huset og du kan du gå i gang med at pynte det.

Hvordan samler man peberkagehus?

Du kan samle dit peberkagehus med flydende karamel - her er tørretiden hurtig. Vær opmærksom på at flydende karamel er meget varmt, hvilket kræver håndtering fra en voksen. Glasur kan også anvendes, men her er tørretiden noget længere.

karakterer:
Opskriften er vist 180768 gange,
og udskrevet 4826 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (149 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26435 (6294 kcal)
KJ pr. Kagehus 26435 (6294 kcal)
Vægt ialt 1994 gram
Vægt pr. Kagehus 1994 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1325 KJ (315 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 62.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-08 16:02:55
Hov. Efter at jeg skrev at jeg kun kan finde dør og skorsten, så ser jeg nu at man skal ned i bunden af tegning 1, for at finde tegning 2, og dernede finder man så tegning 3.

  -   2019-12-08 15:59:33
Der mangler da vist noget af tegningerne. Øv.

  -   2011-12-12 11:16:17
Jeg ville sige at det da er ret fedt med sådan en opskrift. Jeg troede aldrig at jeg ville skulle bage sådan et hus. Men jo det skal jeg igang med nu. :)

  -   2011-12-10 18:37:16
Ser rigtig god ud glæder mig til at prøve den

  -   2011-12-10 16:51:55
Så fik vi afprøvet opskriften og taget billeder til den, de store kunstnere bliver vi nu aldrig. Vinduerne kunne man undlad at sætte i igen, eller man kunne stikke dem ud af overskydende dej i stedet for at stikke dem ud af huset som vi har gjort, man kunne også nøjes med at tegne dem med glasur. Skorstenen er det kun nødvendigt at lave 2 stykker, dem med skrå kant, og så husk at spejlvende dem. Selve dejen kunne godt bruge lidt mere sukker, ud over det synes vi der er rigelig smag i den, og hvis kagehuset bruges til pynt som skal stå i længere tid bliver den nok også noget kedelig. Men ellers så er dejen meget lig den til peberkager som man stikker ud i figurer og pynter med streger af glasur. Ang. billederne så skal der klikkes videre for at komme til næste side, ialt 3 sider med tegninger

  -   2010-12-04 16:05:04
Hvorfor kan jeg kun se tegning af skorsten, dør og sider????

  -   2009-12-10 14:04:32
Her hjemme har vi hele tiden vil lave det, og nu skal det smukke hus stå på opskriften :)

  -   2009-12-02 11:57:43
Dårlig opskrift, jeg giver Simone ret i at dejen ikke smager af noget. Og synes det var alt for besværligt at sætte det sammen, det tog hundrede år at lave det nogenlunde.

  -   2009-11-30 18:19:32
Jeg vil helt klart prøve at bage dettte hus. Er opskriften til et hus, og somm alle andre mangler jeg også et billede af det færdige hus.

  -   2009-11-30 16:37:08
Super fint hus, men hvad hjælper det når dejen er mega kedelig. har tjekket opskriften igennem, og jeg har ikke lavet fejl.

  -   2008-12-21 08:52:00
Der er for meget natron i opskriften. De 3 mm. plader ender med at blive over 1 cm tygge:-)

  -   2008-12-16 22:00:13
komentar til "mangler billede"... hvis I vil have at det hele skal sidde præcis som i opskriften, hvad er så ideen med et kagehus? Det sjove er jo at bruge fantasien, og lave og pynte sit helt personlige kagehus :0) Hvis det er inspiration I mangler, så kan I jo altid gå ind på nettet, der er nogle flotte huse... hehe

  -   2008-12-16 11:25:47
der burde være et billede af huset,så var det nemmere at forholde sig til

  -   2008-12-07 21:23:27
Mangler også et billede af huset. Hvor skal det runde vindue være? Ellers en super skabelon

  -   2007-12-07 12:27:13
Til SL: lav det runde vindue med et glas og grantræerne med almindelig småkage-juleforme.

  -   2007-11-30 14:28:06
Jeg mangler et billede af det færdige hus. Der henvises til rundt vindue grantræ m.m . ting som ikke findes i skabelonen

  -   2006-12-21 13:23:26
ærgeligt at det tager så lang tid at lAVE den.

  -   2005-01-01 01:01:01
lyder gode

  -   2005-01-01 01:01:01
lige hvad jeg skulle bruge, både mine børn og min mand elskede den. og bliver bed med at spøger hvor når at jeg skal lave den igen

  -   2005-01-01 01:01:01
læker

  -   2005-01-01 01:01:01
den er supper god

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig sødt lille hus perfekt størelse, og så smager det godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Det var lige, hvad jeg søgte, så jeg glæder mig til at skulle i gang!

  -   2005-01-01 01:01:01
lyder goooo