Italiensk fondue med basilikumsauce

Italiensk fondue med basilikumsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pesto:
4 fedhvidløg
0.5-1 pottefrisk basilikum
60 g.pinjekerner
 salt
50 g.friskreven parmesanost
8 spsk.Olivenolie
 
 Fondue:
600 g.kyllingebrystfilet
1 citron saft heraf
 peber
8 tynde skiver kalvekød a. ca. 50 g.
 salt
2 kvisteSalvie, frisk eller 1 tsk. Tørret
8 tynde skiver spegeskinke
2 spsk.Friskreven parmesanost
16 tandstikker
250 g.kalvelever
7.5 dl.olie
 
Opskrift:
Pil hvidløgene og skær dem i mindre stykker. Skyl og tør basilikum og nip bladene af stilkene.

Mix hvidløg, pinjekerner, basilikum og ½ tsk. Salt i blender eller food processor.

Tilsæt osten og dernæst olien lidt ad gangen og smag til med salt og peber.

Skær kyllingebrystet i mundrette firkanter. Bland kødet med citronsaft og peber og lad det trække ½ time.

Bank kødet tyndt ud med kødhammer, pas på det ikke brister. Krydr med salt og peber og fordel salviebladene på kødskiverne.

Læg to halve skiver skinke på kalvekødet. Drys med parmesanost og skær herligheden igennem på langs. Rul dem sammen og fæst med tandstikker.

Skær kalveleveren i mundrette terninger. Tryk væden af kyllingebrystet og anret kødet på fade.

Varm olien op i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sæt den på rechauden.

Stik kødet på fonduegafler og steg det sprødt i den varme olie.

Udover pesto kan du servere fonduen med yoghurtsauce med sardeller, creme fraiche med tomat, sprøde italienske grissini samt fyldig chianti eller barolo

Tips:

Fonduen kan også koges i rødvin, krydret med lidt løg og hvidløg, men udelad leveren hvis du vælger rødvin.





karakterer:
Opskriften er vist 19102 gange,
og udskrevet 676 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu