Baklava (Baklawa)
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : Red : |
|
|
Forbered filodejen hvis den er dybfrossen (skal være tøet op)
Læg filodej stykkerne oven på hinanden på bordet.
Skær dejen ud i den størrelse der passer til den form eller bakke de skal laves i.
Smør bakke eller form med olie. Læg et lag filodej på derefter, læg ½ spsk. smeltet margarine ovenpå og glat det ud. Kom kun halvdelen af dejen i formen og margarine. Strø derefter med hakkede valnødder. Læg et lag dej mere på og kom mere margarine på, så et lag valnødder til og fortsæt til der ikke er mere dej og fyld. Skær stykket ud i stykker, placer dem på en lille bradepande eller plade, sæt dem i ovnen på mellemvarme ca. 170 grader C i ca. 1 time eller til stykkerne er gyldne. Kom sukker, vand og citronsaft i en gryde, smelt blandingen og kog det i ca. 15 minutter til det er sirup. Tag det af varmen, køl i ca. 10 minutter og kom et par smørklatter i. Siruppen smøres på baklavaen eller hældes over. |
|
Opskriften er vist 42205 gange,
og udskrevet 555 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (34 stemmer) |
|
Kommentarer John - 2018-02-06 03:24:00 Hverken olivenolie eller margarine! Kun smeltet smør! anonym - 2014-05-15 03:14:02 Vil lige bemærke at det er ikke sådan man laver baklava, anonym - 2013-05-11 13:30:25 Selve dejen tager tid og kan købes færdig i de udenlandske butikker kan anbefales så tager det 10 min at lave. anonym - 2011-04-30 16:17:58 Er det nemt og lave baklave ? heidi - 2008-10-26 19:00:24 kan man lave det i de der alubakker?? eller skal det være en stor bradepande? anonym - 2005-01-01 01:01:01 Man kan også tilføje lidt kokos på det øverste lag, det smager rigtig godt! mille - 2005-01-01 01:01:01 brug ghee i stedet for margarine, så bliver smagen helt rigtig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne