Mexicansk hakkebøf

Mexicansk hakkebøf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :      Red :
Mexicansk hakkebøf, billede 4 Mexicansk hakkebøf, billede 1 Mexicansk hakkebøf, billede 2 Mexicansk hakkebøf, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
4 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
2 tsk. Chili mild, stødt
1 tsk. Rød chilipeber
1 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kartoflerne skrælles, skæres i stave ca. 1 cm tykke og ristes i olie på en pande ca. 10 minutter.

Løgene og jalapeño chili hakkes fint, og æltes i kødet sammen med chilipulver og bouillon (terningen smuldres med fingrene). Kødet formes til bøffer.

De ristede kartoffelstave kommes i et ovnfast fad, bøfferne lægges ovenpå, Tomater hældes over.

Bages i ovnen ca. 30 min. ved 225-250 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 160228 gange,
og udskrevet 11558 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (110 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10272 (2445 kcal)
KJ pr. Pers. 2568 (611 kcal)
Vægt ialt 2616 gram
Vægt pr. Pers. 654 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 392 KJ (93 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-05 00:06:41
Hvor mange Jalapenos chili skal der i ??

  -   2011-03-09 13:23:34
Er det ikke bedre at lave kartoflerne for sig? De må da blive meget bløde af at ligge i alt det tomat.

  -   2011-02-27 12:40:50
Super opskrift. Tilføjede dog noget feta i kødet, og så skulle kartoflerne have ca. 50 minutter, så måtte tage bøfferne ud efter 20-25 minutter da de var færdige, og så lægge dem på bradepanden igen da kartoflerne var ved at være færdige.

  -   2010-11-23 14:18:18
Prøvede kun at lave bøfferne sammen med noget spaghetti. Bøfferne var virkelig gode. Og der blev altså 6 bøffer, da jeg lavede det..

  -   2009-08-02 17:46:06
Virkelig lækker ret. Så lækre bøffer.. Kan klart anbefales at prøve :)

  -   2009-01-08 17:49:53
Jeg har lavet retten før og det smagte godt, men jeg var ikke så glad for kartofflerne. Men nu vil jeg lave det igen og se hvad der sker. Hvis der er nogle der har gode råd er de mere end velkommene

  -   2008-08-06 19:31:15
Hvor mange mennesker der retten til ?

  -   2008-07-16 14:12:03
Nøfff... Dét ser lækkert ud! Det må jeg lave snart!

  -   2008-02-15 13:23:35
skal bouillonen bare ned med kødet

  -   2007-10-01 09:58:56
det smager meget mere lækkert

  -   2005-01-01 01:01:01
okey

  -   2005-01-01 01:01:01
sådan skal en bøf smage